Trabzonspor, Cardozo başta olmak üzere birçok yeni yabancıyla yola çıkacak. Toplam 5 yabancısıyla sözleşmesini fesheden bordo-mavililer, “yeni bir takım, yeni bir heyecan” diyerek taraftarlarını tribünlere çağırıyor.

Halen sözleşmesi devam eden futbolculara ödenecek paralarla birlikte Trabzonspor Kulübü’nün önümüzdeki 4 yıl içinde taahhüt altına girdiği miktar, 250 milyon liraya ulaşacak. Yıllık ortalama 50 milyon lira gibi bir bütçeyi gerektiren bu tabloya karşın, kulübün gelirleri de harcamalarla başa baş olacak.

Özel bir bankadan kredi aldığı belirtilen bordo-mavili kulüp, naklen yayın, Spor-Toto isim hakkı, kombine ve bilet satışları, bağışlar, markalı ürün satışı gibi kalemlerden elde edilecek geliri, doğru ve planlı kullanıldığı takdirde bu süreçte ekstra bir borç altına girmesine gerek kalmayacak.

Halilhodzic’e 9.6 milyon TL

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından zorlu bir süreçten sonra takımın başına getirilen teknik direktör Vahit Halilhodzic’in 2 yıl için alacağı ücret 3 milyon 360 bin euro (9 milyon 677 bin TL) olacak. KAP’a yapılan bildirime göre, hocaya yapılacak ödemeler aylık 140’ar bin euro şeklinde gerçekleşecek.