PTT1. Ligin 10. hafta karşılaşmasında deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 mağlup olan 1461 Trabzon'da Teknik Direktör Hamdi Zıvalıoğlu, hakemlere sitemde bulundu. Açıklamada bulunan Zıvalıoğlu, "Sezon başından beri birlikte hareket etmeye çalışan ve müsabakalarımızı izlemeye gelen taraftarlarımıza güzel bir futbol izlettirmek için çaba sarf eden bir takımız. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.

Zıvalıoğlu, "Ancak ligin 10. haftasına gelindiğinde futbol camiasının dilindeki "Hedefi olmayan takım" söylemi maçlarımızı yöneten hakemlerde sanırım farklı bir motivasyon yaratıyor. Bir takımın şampiyonluk yaşamayacağı hedefsiz olduğunu göstermez. Şampiyonluktan daha değerli hedeflerimiz var."

Zıvalıoğlu; "Fakat hemen hemen her müsabakalarımızda farklı hakem hatalarıyla karşılaşıyoruz. Son oynadığımız Alanyaspor maçında da müsabaka hakemleri aynı pozisyonlara farklı yorumlar getirmesi bizleri üzmüş oyuncularımızın moral ve motivasyonunu bozmuştur" diye konuştu.

Zıvalıoğlu, "Biz şimdiye kadar hakemler hakkında hiç konuşmadık. Ancak Alanyaspor karşılaşmasında ve bundan önce kaybettiğimiz veya kazandığımız karşılaşmadaki hakemler taktir haklarını rakiplerden yana kullandılar" şeklinde konuştu.

Bu maça çıkış maçı olarak bakıyorduk ve hafta içinde bunun için çok iyi hazırlandık diyen Zıvalıoğlu, "Karşılaşmaya oyuncularımız çok iyi başladı, Fakat dakikalar ilerledikçe karşılaşmanın hakemleri gol atmamamız ve galip gelmememiz için sahada her şeyi yaptı. Bu kadar da olmaz. Çifte standart uyguluyorlar" şeklinde konuştu. 
Teknik Direktör Hamdi Zıvalıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir takımın bu kadar hakkı yenebilir mi?. Bu takımın üzerinde İnsanların, futbolcuların, çalışanların emekleri var. Bu kadar olur mu? Günah değil mi? Gördüğün şeyi çalacaksın, çifte standart yapmayacaksın. Biz bir şey istemiyoruz. Sadece bizim hakkımız olanı bize versinler. Sahada mücadele eden oyuncuların giydiği formanın rengine ve ismine göre hareket edilmesin. Biz sadece bunu istiyoruz."