Süper Lig’de üst üste 3 maç kaybettikten sonra Mersin İdman Yurdu’nu mağlup eden Trabzonspor’un teknik direktörü Hami Mandıralı açıklamalarda bulundu. Galibiyetin önemine vurgu yapan 47 yaşındaki çalıştırıcı, “Belki çok iyi oynamadan kazandık, ancak Mersin aferiyle 3 puandan fazlasını elde ettiğimiz kesin. Takımın stresi azaldı, futbolcuların özgüveni yerine geldi. En önemlisi uzun bir aradan sonra soyunma odasında yüzler gülüyordu. Trabzonspor’un galibiyete fazlasıyla ihtiyacı vardı” ifadesini kullandı.

‘Herkes mutlu gitti’

Mandıralı, taraftarların maç sonundaki görüntüsünün oyuncuları gelecek haftalar öncesi ateşlediğini belirtti. Genç teknik adam “Son dönemlerde bizim kadar cezalısı olan, sakatı bulunan başka bir takım yoktur. Bunu bizden çok futbol kamuoyu dillendirdiği için söylüyorum. Yavaş yavaş bu durumdan kurtuluyoruz. Doğal olarak bunun sahadaki etkisini göreceğiz. Mersin maçından sonra ise Avni Aker’de özlenen görüntüler oluştu. Taraftarından futbolcusuna herkes evine mutlu gitti” diye konuştu.

‘Çok sevinecekler’

Salı günü Beşiktaş ile yapacakları erteleme maçıyla ilgili konuşan Hami hoca, iddialı mesajlar verdi. Mandıralı, “Puan cetveline baktığımızda iki takımın hedefleri farklı olabilir. Ancak en az onlar kadar galibiyete ihtiyacımız var. Trabzonspor camiasının bu sezon büyük maç kazanma açlığı olduğu ortada. Sadece Beşiktaş’ı yenmiştik, inanıyoruz ki yine yenebiliriz. Taraftarımız önünde 1 puan değil, 3 puan için mücadele edeceğiz. Galibiyet halinde Trabzonsporlular’ın ne kadar sevineceğini çok iyi biliyorum” dedi.

Fanatik / Serhat Demirtaş