61SAAT SPOR SERVİSİ - Samet Emirzoeğlu

Trabzonspor’un efsane ismi ve A ve U21 Milli Takımları Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü Hami Mandıralı, Bordo Mavili takımın namağlup şekilde şampiyonluk hedefine gidişatını değerlendirdi. Mandıralı, oyuncular hakkındaki görüşlerini de bildirirken Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya övgüler yağdırdı.

BU MÜCADELE ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRILMALI
Trabzonspor’un namağlup grafiği ile ilgili konuşan Mandıralı, “Hem takım hem camia için mükemmel bir gidişat var. Her şey Trabzonspor lehine. Hem oyun, hem sonuç olarak çok doyurucu futbol olmasa da doyurucu sonuçlar var. Bunlar çok çok kıymetli. Trabzonspor’un rakiplerinin de aldığı sonuçlar da yaradı tabi. Bu da çok çok kıymetli. Geçen yıl da diyorduk o sene bu senedir diye. Bu sene o senedir gerçekten. İyi değerlendirmek lazım. Bu mücadeleyi şampiyonluk ile taçlandırmak gerek” dedi.

10 NUMARA GERİ DÖNDÜ
Abdulkadir Ömür’ün yükselen performansı ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Mandıralı, “Abdulkadir’e geçtiğimiz haftalarda mesaj atmıştım, ’10 numara geri döndü’ diye. Böyle oynamalısın, sana yakışan da bu. O da futbolculuk kapasitesini sahaya daha doğru oynayarak yansıtmaya başladı. Daha dikkatli doğru oynuyor. Gerektiği yerlerde risk alıyor. Gerekmediği yerlerde yoruyordu kendini, sakatlıklar yaşadı bu nedenle. Dönüşü çok güzeldi ve doğru döndü. Futbolun gerektirdiği gibi oynamaya başladı. Bu tür oyuncuların skor üretmesi lazımdı ve buna da başladı. Artı performans sergilemesi kendi ve takım için çok kıymetli” ifadelerini kullandı. 

UĞURCAN ASLAN GİBİ BİR KALECİ
Uğurcan Çakır’a da parantez açan Mandıralı, “Kalecimiz zaten dev gibi bir kaleci, aslan gibi. Çok iyi performans sergiliyor. Trabzonspor’un kalesi emin ellerde” diye konuştu.

CAMİA BÜTÜN ENERJİSİNİ TAKIMINA VERMELİ
Mandıralı şöyle devam etti: “Trabzonspor her maçı süper oynamıyor ama kazanacak futbol oynuyor. Önemli bir etken takım için. Taraftar ve camia çok güzel odaklanmışlar. Bundan sonraki süreçte taraftarın olayın içinde olup yapıcı bir şekilde takımı desteklemesi, koruması lazım. Trabzonspor’un hiçbir camiaya bakmaması gerek. Bütün enerjisini takımına vermeli. Mevcut kadro çok çok sonuç alabilecek bir kadro. Takviye olursa daha da güçlenecekler. Güzel giden resmi büyütmek futbolcuların elinde. O sene bu senedir.” 

BAŞKOMUTAN ABDULLAH AVCI’DIR
Abdullah Avcı ile ilgili de konuşan Mandıralı, “Futbolda her hocanın kendine göre sistemi vardır. Bir şey var ki bu çok önemli. Ben de Trabzonspor’da görevdeyken yapmaya çalıştım. Bu da ilişki kurmak… Futbolcuyla ilişki kurulmalı. Benim hocam hak edene hak ettiği formayı veriyor demeli oyuncular. Saha kaldıkları süre değişebilir. Ama bilecek ki formayı adaletli veriyor hoca. Zaten bu da sahaya yansıyor. Diğer takımlarda bunların ne kadar olumsuz etki yarattığını gördük. Böyle bir resim yok Trabzonspor’da. Abdullah Avcı’nın en büyük katkılarından biridir. Sistem, taktik başka bir şey ama iletişimi en önemlisi bana göre. Bağ kuruldu Trabzonspor’da. Başkomutanı Abdullah Avcı’dır. Şu an ligdeki konumuna göre konuşuyoruz ve güzel olan şeyleri söylüyoruz. Şampiyon oldu diyerek yanılgıya düşmemek gerek. Futboldur bu, her şeye gebedir. Temkinli, emin adımlarla, maç maç bakarak Abdullah Avcı ve ekibi, yönetim, taraftar birlikte çok güzel sinerji yarattılar” ifadelerini kullandı.

CORNELİUS, BAKASETAS, DJANİNY, NWAKAEME…
Trabzonspor’un hücum stratejisi ile ilgili Mandıralı, “Trabzonspor’da sadece forvet gol atmıyor. Hücumcunun görevi zaten gol atmak ve attırmak. Bunu çok iyi yapıyorlar ve savunma da çok iyi savaşıyor. Oyun kalitesini biraz daha üst seviyeye çekebilecek kadro yapısı var Trabzonspor’un. Bazen futbolda iyi oynayana puan değil de gol atana puan veriyorlar. Trabzonspor da bunu yapıyor. Her futbolcu her an gol atabilir takımda. Hücum zenginliği var Trabzonspor’un. Cornelius’a orta artacaksın. 10 tane atacaksın 3 tanesini gol yapacak. Adam geçmesini beklemeyeceksin. Güzel ortalar atacaksın ki zaten cezayı kesiyor. Djaniny’nin kaleye yakın oynaması lazım. Nwakaeme’de duraklama var gibi küçük de olsa. Oyun içine daha fazla dahil olması lazım. Dorukhan yükselişe geçti. Bakasetas tam bir yetenek ama daha iyi olabilecek kapasitede. O da savaşıyor ve sahiplenmiş takımı. Diğer oyunculara baktığın zaman iştahlarını görüyorsun. İştah var takımda. Baş aktör hoca ve ekibidir. Huzurları, mutlulukları inşallah büyür ve gelişir” dedi.