Milli Takım kadrosuna davet edilmeyen ve buna tepki gösteren eski öğrencisi Fatih Öztürk hakkında konuşan Mandıralı ayrıca, Trabzonspor ve Milli Takım hakkındaki görüşlerini de paylaştı. 

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hami Mandıralı’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bizim geleceğimiz gençlerde"

Rusya ile oynayacağımız milli maç Trabzon’da oynanacak. Ben de maça gideceğim. Milli Takım artık kabuk değiştirmek zorundaydı. Sayın Lucescu da genç jenerasyondan umut vadeden oyuncularla tecrübeli oyuncuları harmanladı. Umarım bu kardeşlerimiz oynayarak, birbirlerini tamamlayarak, milli takım ruhunu sahaya yansıtarak başarılı olur. Sabırlı olmamız ve onlara karşı anlayışlı yaklaşmamız lazım. Bizim geleceğimiz gençlerde. Onların göstereceği performansta. Bu kardeşlerimize destek olmamız lazım.

Lucescu, milli takım için doğru bir isim mi?

Benim, Sayın Lucescu’nun futbol bilgisini tartışmam, yorum yapmam doğru olmaz. Onun neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Milli Takım için doğru mu, değil mi tartışılabilir. Herkes tarafından eleştirilere maruz kalıyor ama göreve getirilmiş. Bu konuda çok yorum yapmak, aldığı kararları, yapmaya çalıştıklarını değerlendirmek çok doğru olmaz. Yeni bir takım oluşturuyor. Milli Takım bize daha önce güzel süreçler yaşattı. Ay-yıldız özel ve birinci konudur. Oyuncuların hepsinin ay-yıldız için çok çalışıp başarılı olmak için uğraşmaları lazım. Bu bizim milli takımımız. Başka milli takım yok. Başarısız olursa yenisini getirirler. Milli Takım, başarılarını hep Türk hocalar yaşamıştır. Yerli hoca olsa en azından aynı dili konuşurlar. Ama şu anda Lucescu var, ona destek olmak gerek.

Fatih Öztürk ile Alper Boğuşlu arasında yaşananlara şahit oldu mu?

Fatih Öztürk ve Alper Boğuşlu benim dönemimde Trabzonspor'da vardı. Aralarında bir problem oldu. Fatih’in konuştuğu, dillendirdiği çok şeyler var. Fatih bana göre de önemli bir kaleci. Ama o söylemlerinden, benim kulağımla duyduğum bir şey yok. Daha da iyi olabilirdi. Trabzonspor’da da yeterli şans bulamadı. Onun söylemlerinden yola çıkarak bir problem olduğunu söyleyebiliriz. Kulağımla duymadım. Onun için net bir şey diyemem. Alper Boğuşlu varken şans bulamadı. 1 maç oynadı, görev aldığım için onu Antalya maçında oynattım. Güzel de oynadı. Fizik, estetik ve teknik olarak iyi bir kaleci. Daha da iyi yerlerde olabilirdi. Biraz geç kaldı. Şimdi Akhisarspor’da çok iyi maçlar da çıkarıyor. Kaleciler dönem dönem iyi maçlar çıkarır. Alper Boğuşlu ile aralarında bir problem vardı. Anlattıklarından bunu söylüyorum. İyi bir kaleci. Performansını sürdürürse milli takıma davet edilecektir sonraki süreçte. Fatih, Milli Takıma giderse aslanlar gibi görevini yapar.

"Daha yolun başı ama Trabzonspor her gün daha iyiye gidiyor"

Trabzonspor, Galatasaray’ı 4-0 yendi diye şampiyon olacak diye bir bakış açısı olabilir mi? Canlı izledim o maçı. Ne Trabzonspor o maçı bekliyordu, ne de başkası. Trabzonspor, Galatasaray’ı böyle kolay yakalayamaz. Galatasaray, futbol adına hiçbir şey üretmedi. Trabzonspor da girdiği pozisyonları değerlendirdi ve farklı kazandı. Moraller yükseltti. Gurbetten gelen taraftarlar için de önemli diye düşünüyorum. Çok önemli bir galibiyetti. Ama yolun başı. Trabzonspor her gün daha iyiye gidiyor. Daha bir takım gibi mücadele ediyor. Bu artı şeyler. İnşallah Trabzonspor başarılı şekilde devam eder.

"Trabzonspor'un kadrosu zirveye oynayabilecek yapıda"

Nwakaeme 2 gol attı. Fizik olarak hazır değil ama bilekleri çok iyi, güzel adam eksiltiyor ve plaseleri iyi. Bu oyuncular daha yeni geldi. Adapte olacaklar ve daha da kuvvetlenecekler. Rodellega da iyi çalışıyor. Onazi de iyi işler yaptı. Kucka ve Sosa’dan beklentim var. Sosa Beşiktaş’ta, Kucka da Milan’da oynadığı gibi oynamalı. Ayrıca genç oyunculara da öğretici olmaları lazım. Bireysel olarak çok iyi oyunculardan kurulu bir Trabzonspor var. Trabzonspor’un kadrosu zirveye oynayabilecek bir yapıda.

Burak Yılmaz'ın bundan sonraki motivasyonu nasıl olacak?

Burak Yılmaz gidecekti, son ana kadar gelişmeler oldu ve gitmedi. Burak, bu ülkede gol kralı olmuş bir oyuncu. Artık daha çok çalışacak. Çünkü rekabet arttı. İyi olduğu zaman katkı sağlamaya devam edecektir. Kararı teknik direktör Ünal Karaman verecek. Teknik adamlar doğru kararlar vermeli. Burak’ın kalitesini kimse tartışmıyor. Sakatlık sonrası nasıl dönecek, hoca nasıl bir tavır alacak o önemli. Duruşuyla, karakteriyle Trabzonspor’a katkı sağlayacaktır. İnşallah sağlıklı döner ve futbol oynamaya devam eder.