Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin 1,5 sezon önce gerçekleştirdiği transfer furyasıyla birlikte 22 oyuncu alınmış, kulübü iflasın eşiğine getirmesinin yaraları bir türlü sarılamazken, Vahid Halilhodziç’in geldiği sürece kadar takıma çok sayıda oyuncu katılmıştı.
Halilhodziç, “Bu futbolcuların hiçbiri Süper ligde oynayamaz. Bunlar 2. Lig ayarında” demişti. Bunun üzerine de dönemin yöneticileri transfer edilen futbolcuların tümünün raporunun bir önceki teknik direktör Hami Mandıralı’ya ait olduğunu ileri sürmüşlerdi.

SADECE 2 YERLİ İSİM İSTEMİŞ

Bordo-Mavili takımda teknik direktörlük görevine yeniden başlayan Hami Mandıralı, o dönemki transferlerin hiçbirinin kendisine ait olmadığını vurgularken, sadece 1461 Trabzon takımından Batuhan Artaslan’ı ve Kayserispor’dan da Ömer Bayram’ı istediğini, 5-6 yabancı oyuncu tespit ettiğini ancak hiçbirinin de alınmadığını dile getirdi. Bilindiği gibi o dönem Altınordu’dan Gökhan Karadeniz, Orduspor’dan Anıl, Gaziantepspor’dan Turgut Doğan Şahin, Elazığspor’dan Deniz Yılmaz ve Serdar Gürler gibi isimlerin transferleri gerçekleştirilmişti.