Trabzon’daki ilk teknik adamlık döneminde bıraktığı olumlu izlerin ardından bir kez daha yeni başkan Muharrem Usta tarafından göreve getirilen Hami Mandıralı, ilk maçlarında yaşadığı sıkıntıyı Kayserispor galibiyetiyle, tam da Galatasaray sınavından önce üzerinden attı. Üst üste hem sakatlık hem de cezalarla boğuşan ve ideale yakın kadroyu ancak geçtiğimiz hafta sahaya sürebilen Mandıralı, son durumu anlattı.

3 puandan çok futbolcularının ortaya koyduğu istekten mutlu olduğunu dile getiren Karadeniz ekibinin efsane ismi, yarın Arena’da oynanacak kritik 90 dakikaya dair hayli iddialı mesajlar yolladı.

‘Göstersinler kendilerini’

“Deplasmanda oynayacağız, Galatasaray ile oynayacağız. Zor bir iş kabul ediyorum. Ancak genel anlamda bir endişem yok. Çünkü benim de baktığımda en az rakibimiz kadar değerli yıldızlarım var. Onların da kendilerini göstermek için bu yeni başlangıç sürecinde sabırsızlandığından eminim. İşte fırsat, göstersinler kendilerini...”

‘Trabzon asla hedefsiz kalmaz’

“Trabzonspor’un kupadan elenmesi gerçekten de hepimizi sarstı. Kötü bir oyun oynamadık ama gol işin meyvası; atamadık, elendik. O elenişten sonra Trabzonspor’un hedefsiz kaldığı konuşuldu hep. Benim bildiğim Trabzonspor’da hiçbir oyuncu hedefsiz kalmaz. Her antrenman, her maç, her dakika bir hedeftir. Oynayanlar için formayı korumak adına, şans bekleyenler için kadroya girmek adına bir fırsattır her şey. Özellikle başkanımızın da söylediği gibi gelecek sezon için çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Herkes bu fırsatların kıymetini, Trabzonspor’da olmanın değerini bilmeli.”

‘Yenilmeyiz demiyorum’

“Galatasaray da bizim gibi bu sezon sıkıntılı günler geçiriyor. Sadece Galatasaray’a değil, tüm takımlara, rakiplere büyük saygım var. Başlarda gerçekten de akla hayale gelmeyecek talihsizlikler yaşadık... Fakat üzerinde durmadık, mazeret üretmedik. Kartlar da, sakatlıklar da işimizin bir parçasıdır diyerek elimizden geleni yaptık. 

Kayseri önünde ise ideal denilen kadroya biraz yaklaştık. Oyuncularım o gece 3 puan kadar sergilediği duruş sebebiyle alkışlandı. Hepsi bunun farkında. Bir başlangıç oldu. Yenilmeyiz diye hiçbir iddiam yok. Fakat yenilirken, puan kaybederken bile alkışlanan bir Trabzonspor olmak için uğraşıyoruz...”

‘İstenenleri biliyorum’

“Herkes İstanbul’da ne oynayacağımı merak ediyor biliyorum. Ben sadece İstanbul’da değil, dünyanın her yerinde bu takıma oynaması gerektiği oyunu oynatacağım. Trabzonspor, rakibi tutmaya değil, kendi bildiğini oynamaya mecburdur. Taraftarımız bizden bunu bekliyor, bunu istiyor. Tabi ki gerekli önlemler alınır, planlar yapılır ama Trabzonspor asla mahkum olmaz. Taraftarımızın ne istediğini futbolcuyken de biliyordum, dışardayken de... Şimdi teknik direktörken bunun gereğini yapmak bizlere düşer...”

‘Yıldızlarla sorunum yok’

“Benim yıldızlarla asla sorunum ya da onlara karşı önyargım olmadı. Daha önceki görev dönemimde problem yaşadığım isimleri tekrarlamak istemiyorum ama zaten herkes biliyor. Yıldız Bosingwa gibi olacaksa, bize, genç kardeşlerine hem saha içinde hem de dşında bir şey katacaksa benim başımın tacıdır. Benim işimi kolaylaştırır. Fakat eski yaptıkları üzerinden, kariyeri şöyle böyle diye kendini Trabzonspor’un, bu camianın sevgisinin üzerinde gören olursa ona da asla izin vermem.

Ben bu formayı, armayı, taraftarın duygularını korumak zorundayım. Bu yolda isimlere değil, Trabzonspor formasını ne kadar giymek istediğine bakarım. Yaşlı-genç, yıldız-yıldız adayı diye bir ayrım yapmam. Bunu daha önce gösterdiğimi düşünüyorum, tekrarlamaktan çekinmem...”

‘Başkanı mahcup etmeyeceğim’

“Başkanımız Muharrem Usta gerçekten de zor bir dönemde göreve geldi. Yarıştaki her ismin, daha önce görev yapmış tüm başkanların niyetinin kötü olduğunu asla düşünmem. Camianın şimdi ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Ben kompleksleri olan bir insan asla değilim. Trabzonspor’da hiçbir zaman şartlar sunan insan da olmadım. Ne zaman göreve çağrılsam hazırdım.

Bir kez daha bana şans veren Başkan Usta’yı ve bizlere inananları mahcup etmemek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada sadece kişisel kariyerim için değil, öze dönüş projesindeki konumum itibariyle de bir sorumluluğum olduğunu çok çok iyi biliyorum...”

‘Taraftarsız olmaz’

“Taraftar bizim her şeyimiz. Onlar olmadan bu yolda yürümemiz, başarılı olmamız imkansız. Kişileri bir kenara bıraksınlar. Beni sevmeyenler dahi olabilir. Ancak Trabzonspor bizim evladımız, ailemiz. O nedenle bu değerimize sahip çıkmamız lazım. Avni Aker’e veda ettiğimiz sezonda taraftarımızın son ana kadar bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bizler de onlara layık olacak işleri yapacağız. Kişiler geçici, Trabzonspor ve onun sevenleri kalıcıdır.”

Kaynak: Fanatik