61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzonspor’un efsane oyuncularından Hami Mandıralı, Bordo-Mavili takımın Rizespor ile oynadığı karşılaşmayı, takım içi oyuncuların durumunu ve özellikle Sturridge ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

STURRİDGE’NİN KAPASİTESİ BELLİ

Rizespor maçının en güzel tarafı olarak 3 puanın alınması diyen Mandıralı, “İki takım da iyi futbol oynadı. Küçük şeyler oldu ama büyümedi sonuçta futbol kazandı. Kazanan da Trabzonspor oldu. Sörloth iyi oyuncu daha da iyi olacak. Sturridge zaten kalitesi, kapasitesi belli oyuncu. Ama zamana ihtiyacı var. Kaliteli bir oyuncu. İngiltere’de oynamak o kadar kolay değil. Zamanla maç temposunu kazandıkça daha da önemli şeyler katacak takımımıza. Dolayısıyla bütün oyuncuların özverili çalışması, yürekten oynaması bir futbol takımı olarak kazançtır” dedi.

SOSA KARAKTER ORTAYA KOYDU

Sosa’nın takıma etkisi ile ilgili de konuşan Mandıralı, “Özellikle Sosa’nın Trabzonspor’umuza yaptığı liderlik, ağabeylik ve karakter sergilemesi bütün oyuncuları da hareketlendiriyor saha içerisinde. Bu çok önemli ve vurgulanması gereken bir konu. Takıma çok yabancı geldi ama özellikle geçen yılın sonları ve bu sezon başından beri yükselen performansı onun karakterli bir oyuncu olduğunu ortaya koyuyor. Böyle olunca da diğer oyuncular daha çok savaşıyor. Bizim çocuklarımız, Trabzonlu veya Türk kökenli oyuncularımız da olağanüstü mücadele verince diğer yabancılar da camia için ekstra mücadele veriyorlar” ifadelerini kullandı.

AİLE SORUNLARINI KENDİ İÇİNDE ÇÖZMELİ

“Trabzonspor bu sezon ligin en iyi futbol oynayan takımların başında geliyor” diyen Mandıralı, “Bazen istenmeyen goller yiyor Trabzonspor ama bu çözülebilir. Önemli olan takımdaşlık ruhunun, arkadaşlık bağlarının çok güçlü olması. Bunu kimsenin bozmasına kimse müsaade etmesin. Böyle bir kadrosu ve böyle bir ruhu var şu an takımın. Futbol sonuç oyunudur. Bazen istediğiniz sonucu alırsınız bazen de alamazsınız. Alamadığımız zaman da o oyuncu grubunu ayağa kaldıracak olan tribünde takımını destekleyecek olan insanlardır. Bu ailedir, aile içinde de sorunlar ve problemler olabilir. Bunları da kendi içinde çözmesi lazım Trabzonspor’un. Kaldı ki şu an gidişat iyi ve daha da iyi olacak buna inanıyorum” diye konuştu.

NWAKAEME SKORU GETİRDİ

Nwakaeme ile ilgili Mandıralı, “Nwakaeme’nin en etkisiz oyunuydu. Ama skoru getiren oyuncu oldu. Demek ki bu oyuncu kaliteli oyuncu bazen hava şartlarından dolayı normaldir, aynı performansı gösteremeyebilir. Teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Topla olan özellik ve becerilerini sergileyen bir oyuncudur. Sörloth da bilgisayar oyunundaki gibi bir pas çıkardı ona hiç zıplamadan golünü attı ve bitti” şeklinde konuştu.

ZOR ŞARTLARDA DA KAZANDIK

Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zor şartlarda da bazen istediğini yapamasan da kazanmasını bilen takımdık her zaman. Yine öyle bir duygu ile devam ediyoruz. Bu maç ve 3 puan gerçekten çok önemliydi. Takımımızı tebrik ediyorum.”