61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzonspor’un efsane ismi Hami Mandıralı, Bordo-Mavili kulübün son performansından, yeni transferlere, Sörloth’dan, Uğurcan’a kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

SÖRLOTH AVRUPA’NIN DA ARADIĞI OYUNCU

Sözlerine Trabzonspor’un golcü oyuncusu Sörloth ile başlayan Hami Mandıralı, “Sörloth, Trabzonspor’un aradığı, belki de Avrupa’nın da aradığı santraforlardan biri oldu. İyi niyetini sahada attığı gollerle kanıtladı. Takımın saha sonuçlarına yadsınamaz bir katkısı var” dedi.

NWAKAEME KENDİNE GELDİ

Nwakaeme  ile ilgili Mandıralı, “Nwakaeme Trabzonspor’a geldiğinden itibaren iyi işler yapıyor. Bir ara düşüş yaşadı ama sezonun ikinci yarısından beri oynadığı her maçta üstüne koyarak devam ediyor. O da büyük bir kazanç oldu Trabzonspor için. Bu performansını sürdürürse takımın hedefi için çok iyi bir faktör olacaktır” diye konuştu.

O SENE BU SENE OLABİLİR

Hüseyin Çimşir için Mandıralı, kendisinin aradığını ifade ederek, “Aradım, tebrik ettim. İşine odaklanması gerektiğini bir abisi olarak söyledim. Trabzonspor büyük bir markadır. Tabi ki ben de yaşadım o da yaşadı. Deneyimlerimiz çok olmamasına rağmen biz Trabzonsporlu kimliğimizi, yüreğimizi, aşkımızı, enerjimizi takım üzerinde yoğunlaştırmaya çalıştık. Hüseyin hocamızın da onu yapmasını bekliyor herkes. Çünkü çok düzgün, kurulu bir kadrosu var. Sosa gibi bir lideri var. Onun önderliğinde hedefe yaklaşan gençleriyle, savaşan tecrübeli adamlarıyla, hedeflere odaklanan bir Trabzonspor var. O sene bu sene olabilir. Ben öyle bakıyorum” ifadelerini kullandı.

ADALETLİ OLURSAN…

Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hüseyin hoca, Trabzonlu, Trabzonsporlu. O da bütün enerjisini Trabzonspor’un başarılı olması için harcıyor ekibiyle beraber. Ben hep şunu söyledim hayatım boyunca, adaletli, hakkaniyetli olduğun zaman Allah da sana yardımcı oluyor. Adaletli, hakkaniyetli olacaksın. İstisnalar tabi ki kaideyi bozmaz. Adaleti takım içerisinde dağıttığın zaman bunu bütün oyuncular görür ve ona göre rahat olurlar. Bilirler ki bizim başımızdaki adaletli bir insan. Bu sefer sahada performans da artar. Bunda yönetimin de başarısı var. Ekonomik olarak mutlu olmazsa performans olarak da bu sahaya yansımaz. Demek ki her şey güzel gidiyor.” 

ÇOK GÜÇLÜ BİR OYUNCU

Yeni transferler için Mandıralı, “Ndiaye çok güçlü bir oyuncu. Osmanlıspor’da da beğendiğim bir oyuncuydu. Guilherme de Malatya’da güzel işler yapıyorlardı. Stoperi bilmiyorum. Zaten orada alternatif olması lazımdı” dedi.

UĞURCAN’A TAVSİYE

‘Novak, Fenerbahçe maçıyla döndü ve golünü attı’ diyen Mandıralı, “Göbekte Campi ile Hüseyin’in uyumu iyi. Uğurcan gibi çok çok yetenekli bir kalecimiz var. Fenerbahçe maçının kahramanı o idi. Kaleci çok önemli. Ona da bir ağabey tavsiyesi. Kaleciler vakit geçirme olaylarını yapıyor ama Uğurcan’ın bu konuda biraz daha fazla yaptığını düşünüyorum. Çünkü onları yapmadığı zaman bütün Türkiye tarafından sevilecek, takdir edilecek. Sevilmek varken sevilmemeyi tercih etmek çok doğru bir şey değil. Ama performans olarak olağanüstü Uğurcan. İnşallah performansı aynı şekilde devam eder” şeklinde konuştu.