Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu galibiyetinin moraliyle çıktığı Beşiktaş mücadelesinde sahadan yenilgiyle ayrılırken, gecenin en çok eleştirilen ismi teknik direktör Hami Mandıralı olmuştu. Bordo-Mavililer’in hocası özellikle Cardozo’yu oyundan alıp Sefa’yı maça dahil ettiği için hedef seçilmişti. Karadeniz ekibinin teknik patronu, eleştirilen bu kararının detaylarını ve gerekçelerini yakın çevresiyle paylaştı.
‘Hareket getirmek istedik’

Paraguaylı golcünün maç boyunca çok çalıştığını ve yıprandığını, ayrıca daha önce de birçok karşılaşmada oyundan çıktığını ya da sonradan girdiğini hatırlatan Mandıralı, “Bu, ilk kez yaşanan bir olay değil. Cardozo kötü maç çıkarmadı, iyi niyetli şekilde oynadı. Fakat yıprandı. Onun yerine son haftalarda çıkış gösteren, gol bölgesinde üretkenliği artan Sefa’yı alarak bir hareket getirmeyi denedik” mesajlarını gönderdi.

‘Eleştiriye kapım açık’

Teknik direktör olarak yenilginin sorumluluğundan kaçmak gibi bir durumunun olamayacağını da sözlerine ekleyen Hami Mandıralı’nın şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: “Yaptığımız değişiklikte bir art niyet olamaz. Cardozo’nun hareketini de asla kötüye yormadım. Kaybedince bu sonucun ortaya çıkması, eleştirilmek normal bir durum. Daha önce de yaşadım. Taraftarın tepkisinin ve iyi niyetli tüm eleştirilerin başımın üstünde yeri var. Fakat niyeti Trabzonspor’un başarısı yerine kişisel hesaplar olan için de kendimi asla yormam. İstifa işin kolayı. Ben ve ekibim burada birşeyleri değiştirmek, iyileştirmek için varız.”