A Milli Takım ve Real Madrid'in yıldız futbolcusu Hamit Altıntop, Gürcistan maçının ardından hem karşılaşmayı değerlendirdi, hem de geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazırlık maçlarına galibiyetle başlamanın önemine değinen Hamit, "İlk devre hocamızın isteklerini yerine getirmeye çalıştık. Çok da güzel iki gol attık. İdmanda da çalıştığımız pozisyonları gole çevirdik diyebilirim. Performansımız açısından güzel bir maç oldu."

İlk maçına çıkan Sercan Sararer ile ilgili görüşlerini de dile getiren başarılı oyuncu, "Kaliteli bir oyuncu olduğu gerçek. Bugün heyecanlı olmasına rağmen güzel bir oyun sergiledi. Onun Türkiye için daha önemli işler yapacağından eminim." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'A GİDECEK Mİ?

Real Madrid'de forma giyen ve ülkemizi İspanya'da başarı ile temsil eden Hamit Altıntop adının Galatasaray ile anılması ile ilgili de görüşlerini belirtti. Geleceği ile ilgili açıklamalarda da bulunan Altıntop, "Kişisel durumumu burada konuşmak tabii ki istemem ama gelecekte ne olacağını bilemiyorum. Real Madrid'de çok iyi bir sezon geçirmediğimi herkes biliyor. Sakatlık beni çok etkiledi. Çok iyi oynayan bir takıma girememek beni üzdü. Böyle şeyler futbolda olabiliyor. Zamanı gelince sakin bir şekilde düşünüp kararımızı vereceğiz. Ülkemde oynamayı ben de isterim." şeklinde konuştu. Hamit, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ile aralarında iyi bir ilişki olduğunu söyleyerek "Fatih hoca ile Milli Takım'dan bu yanan samimiyetimiz var. Konuşuyoruz, görüşüyoruz. Birbirimize gelecek için planlarımızı paylaşıyoruz. Dengeli ve mesafeli bir ilişkimiz var hocamla." şeklinde görüşlerini belirtti.

Mourinho'nun İstanbul'da 'Hamit'i kaybetmek istemem' şeklindeki ifadelerine de cevap veren deneyimli oyuncu, Real Madrid'de istenmemesi gibi bir durumu olmadığını belirtirken Milli Takım kampının ardından teklifleri sakin kafayla düşüneceğini belirtti.

Muhabirin yıllardır 'Hamit Türkiye'ye gelecek' şeklindeki haberlerin farkında olduğunu belirten Hamit, "Ben de tabii ki ülkemde, camiamızın önünde futbol oynamak isterim. Bu ne zaman olacak bilemiyorum. Şu an kesin bir şey söylemem doğru olmaz." dedi.

"ARDA İLE ÇOK İYİ ARKADAŞ OLDUK"

İspanya'da top koşturan bir diğer temsilcimiz Arda ile de haftanın 2-3 günü beraber olduklarını söyleyen kaptan Hamit, "Eskiden kamptan kampa görüşüyorduk. Evlerimiz de birbirine çok yapın İspanya'da. Çok yakın olduk diyebilirim. Onun takımında daha da başarılı olacağından hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Türk halkına son olarak mesajlarını ileten Altıntop, "Türkiyemiz'de olan olayları, olumsuz durumları takip etme şansı buldum. Arkadaşlarımız için güzel ortamları oluşturmayı hedeflemeliyiz diye düşünüyorum. Her zaman güneşli günler olmasa da yağmurlu ve soğuk günlerde alnımız açık başımız dik durmaya devam etmeliyiz." diyerek sözlerini noktaladı.