12 Haziran'da başlayacak olan Süper Lig öncesi Trabzonspor'da son durum merak ediliyor. Bordo Mavili takımdaki son gelişmeleri takımı yakından takip eden TRT Trabzonspor muhabiri Barış Yurduseven 61saat ekranlarında Hasan Tüncel'e değerlendirdi.

Barış Yurduseven'in açıklamalarından satıbaşları şu şekilde;

ORTAMI OLUMLU BULUYORUM

“Çok ilginç bir süreç yaşıyoruz, bence hiçbir takım hazır değil. Trabzonspor diğerlerine göre daha olumlu ortam içerisinde, CAS süreci başladı ve şok oldu herkes. Bundan sonrası çizeceği politika yapacakları çok önemli. Burada söylenenler var duyduklarımız var. Bunların ne kadarı doğru hangisi var, biraz karışık ortam. Saha içerisine gelirsek UEFA’dan gelen karara kadar en pozitif karar Trabzonspor’du biraz eksilen motivasyonda başkan ve yöneticiler birebir temasta bulunarak gidermeye çalışıyor. Başkan pozitif cümleler kuruyor. Şu andaki ortam Trabzonspor açısından yine de olumlu buluyorum. “

BAŞKANIN OLUŞU OLUMLU KARŞILANIYORSA SORUN YOK

Ağaoğlu’nun Trabzon’da kamp kurmasını değerlendiren Yurduseven “Buradaki yöneticiler takımla ilgileniyor ama yıllardır Trabzonspor’un asbaşkanı buradandır ya bu sefer buradan değil. Genel sekreter  Ömer Sağıroğlu ilgileniyor. Başkan burada olmak istedi geldi, tesislere girdi teknik heyet ve oyuncular memnunsa bizim için bir sorun yok. UEFA sürecinde pozitif bir durummuş gibi durdu. Böyle bir olayda güvence vermek gerekiyordu. Böyle bir güvenceyi maaşlı çalışanlar hocalara veremez. Temsil edenler verir. Başkan Ağaoğlu iyi ki Trabzon’daydı diyebiliriz. Bu güvence olmazsa düşüş motivasyon kaybı olur. Kadro kalitesi yükseldi, yerli oyuncuların Avrupa hayali var. Yabancı oyuncuların şampiyonalar ligi hayali var. Başkan Ağaoğlu burada durup güvenceyi vermesi pozitif. Bir kulüp başkanının bir aydan fazla yaşamasını çok doğru bulmuyorum, bunu söyleyeyim. Takımın başına iş gelir Fenerbahçe’nin Sürmene’deki gibi bir olay gelir anlarım. Çok fazla kalmasına şaşırdım ayrıcası. Total anlamda bir aydan fazla vakit geçirme durumun ben hiç görmedim. İçerden olumlu karşılanıyorsa sorun yok. 

SÖRLOTH BÜYÜK OLAYI ÖRTTÜ

Trabzonspor bu sezon transferde biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Bazı olaylar bazı olayları örttü. Bizler gazeteciyiz doğruları söylemek zorundayız. Sörloth Nwakeme Sosa gibi oyuncular ağırlığı çekti. Parmak, Ömür ve Hüseyin bir iskelet var. Trabzonspor’un biraz çizgisini daha farklı yaratması gerekiyor. Sörloth büyük bir olayı örtmüş durumda. Türkiye’de var mı bilmiyorum Ağustos’da transfer ettiğini gönderen bir kulüp. 5 yabancı alıyor ve gönderiyorsunuz ben görmedim. 5 yabancı alıyorsunuz Andusic, İvanildo, Sturridge, Mikel ve Avdijaj ben bahane bilmem, taraftar bilmez. Ben bu takımın tribününden geldiğim için ben anlamam o delikanlılar da anlamaz. Sörloth bir çok şeyi kapat. Sörloth’un kapattığı olay ders olmalı.

GENÇ TRANSFERDE ÜST KLASMANA YÖNENİLMELİ

Trabzonspor bakıyorum ki rezerv takıma transferler yapmaya başladı. Burada bir durmak lazım. Atakan’ı alıyorsun bir de Cenk’e bakıyorsun. Bu seviyedeki oyuncuların birinci sıradakilerini almak lazım. Alınan gençlere bir şey demiyorun. Çok faydalanmadı kulüp. Üst klaslar alınmalıydı. Mert Müldür, Halil Dervişoğlu, Berkay Özcan gibi oyunculara biraz daha para ödeyip alsaydı totalde aldığı 10 oyuncudan çok daha fazla faydalanırdı. Bursaspor’dan Başakşehir Muhammet Şengezer’i 1 milyon 500 bine aldıysa sen de alabilirdi. Hatta Merih Demiral bile Trabzonspor’a gelmeyi çok istedi o dönemler olabilirdi. Bu bir yanılgı ve yanlış. Genç sevdası herkeste vardır ama önce benim çocuklarım olsun. Salih Kavrazlı var Rahmi Anıl Başaran nereye geliyor. Rahmi’ye Cizre deplasmanına git oyuna diyecekler mi. Bunu karıştırmamak lazım.

Ali Tandoğan aradı, orada o var bu var, Ali Tandoğan’ın her dediğini alıyorsak alalım kulübe. İnsanın bazen isyan edesi geliyor. 

SÖRLOTH'DA DOKTOR HATASI YOK

Sörloth Göztepe maçına yetişecek, durumu gayet iyi. Badou Ndiaye daha hazır olmaya çalışıyor. Sörloth’da doktor suçlanıyor bu yanlış. Bi oyuncu oynamak istemiyorsa oynatamazsınız iğneyi de vuramazsınız. Kulüp doktoru bence başarılıdır ve gerekeni yapmıştır. Başakşehir maçının ne kadar önemli olduğunu hatırlayalım. Sörloth o yüzden bir sorun yaşadı demek yanlış. Ne karar verilirse versin son kararı futbolcu verir. Tıpkı Abdülkadir Ömür’ün ameliyat kararında olduğu gibi.

PEREİRA DA ERKEN DAVRANILDI SOSA VE NOVAK KONUSU ETKİLEMEZ

Pereira’da Trabzonspor acele etti. Trabzonspor yabancı hakkını Pereira’ya kullanmalıydı, Sosa ve Novak sezon sonu diyorsa sen de Pereira’ya diyeceksin. Her mağlubiyette bahaneler olacaktır. Trabzonspor çok iyi birliktelik yaşadı. Gemiyi kaptan güzel götürüyor burada bir sorun yok ama. Mağlubiyette binlerce bahane çıkacak. Sosa ve Novak diyecekler UEFA diyecekler. Trabzonspor’un etkileneceğini düşünmüyorum. Novak’ın konusu biraz daha farklı. Biraz daha gitmeye yakın deniliyor. Birkaç menajer var. Galatasaray, Fenerbahçe hatta Beşiktaş ile görüşmüş. Keşke bazı kulüpler açıklama yapsaydı bu durumda. Fenerbahçe ve Trabzonspor maçı var ve bir açıklama beklerdim. Yönetim de bu transferleri buraya getirmemeliydi. Ben bu çocukların karakterlerine güveniyorum. 

SUÇLANACAK EN SON YÖNETİM AĞAOĞLU VE EKİBİ

Bu dava biraz farklı bir dava, birkaç bölümü var. Net olan bir şey var ki Ahmet Ağaoğlu ve yönetimin yaptıklarına baktığınızda “iyi insan olun Allah 4,5’tan 5 ile geçirir sizi” Trabzonspor yönetimi iyi insan. Onca yüksek kontrattan çıkmış, onca davayı kapatmış. 17-18 yaşındaki çocuklara direkt formayı vermiş Türk futbol tarihinin en büyük satışını yapmış. Birçok fedakarlık yapmış sadece bunlara üstten aşağı baksa eli cezaya gitmez. Hukukçu “böyle bir şey yok” diyebilir ama var. Burada enkaza oğlu enkaz devralandı. Kimseyi suçlamıyorum Trabzonspor’un başına gelen başarılı yapmak ister. Popülizm çok tehlikeli bir şey. Trabzonspor başkanı olunca başka pozisyonlara getirmek yanlış. Ağaoğlu ve yönetimi çok çile çekti. Bazen yenilmek fayda getirir. Malatya’daki facia mesela fayda getirdi. Trabzonspor iyi niyetini gösterecek, bu olay belli ki FFP dışında bir olay. İddialar Beşiktaş’ın 2011 yılında aldığı cezayla eş değer bazı evrakların kabul görmediği yönünde bilgiler geliyor. Bir tanesi de sermaye arttırımı ancak bizim yaptığımız araştırmada bu sermaye arttırımı bazı kulüpler de kabul etmiş. Trabzonspor da kabul edildiği için koyması kadar doğal bir şey olamaz. İstese bu yönetim de olmayan bir parayla çok oyuncu alabilirdi. Bu yönetim bu konuda suçlanacak en son yönetim olabilir. Destek vermek lazım.

TRABZONSPOR İLE EN İYİ HAZIRLANAN TAKIM GÖZTEPE

Deplasman maçlarını avantaj olarak görüyorum. Kazandığındaki aldığın o moral motivasyon daha fazla. 2 deplasmandan da kurtulmuş oluyorsun. Göztepe maçıyla çok iyi başlayacağını düşünüyorum. Göztepe’nin de Trabzonspor ile birlikte en iyi hazırlık döneminden geçen takım. Hırslı ve mücadeleci bir antrenman programı yapmışlar. Göztepe ve Alanya maçlarını kazandırdığı takdirde moral ve motivasyon kazanacağını düşünüyorum.

MUHTEMEL 11

Muhtemel 11’ini de aktaran Yurduseven “Uğurcan, Pereira, Da Costa, Camp, Novak, Parmak, Sosa, Ömür, Nwakaeme, Ekuban ve Sörloth