Trabzonspor’da son gelişmeleri 61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel ve Sabah Gazetesi Trabzonspor Muhabiri Yunus Emre Sel, canlı yayında değerlendirdi.

61saat.com’da canlı yayında bordo - mavililerde yaşananları ve transfer sürecini değerlendiren iki isim, çarpıcı ifadeler kullandı. 

TRONDSEN’İN LİSANSI ÇIKARILACAK MI?

Trabzonspor’da sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle lisansı çıkarılmayan Trondsen’in devre arasında lisansının çıkarılmasının beklendiğini kaydeden Yunus Emre Sel, “Yabancı kontenjanı ile alakalı durumuna bakılacak. Ancak şu an görünen o ki Trabzonspor’un yabancı kontenjanı ile ilgili sıkıntı yok. Hem takımdan ayrılanlar var, hem de transferler henüz yapılmadı. Bir de yabancı kontenjanı sayısı arttırıldığı için Trondsen’in askıya alınan lisansı yeniden çıkarılacak. 
Trondsen’in Şubat ayının ortalarına doğru gelecek. Burada gelip takımla beraber çalışması gerekiyor. Sağlıklı gelecekse, Mart’ın ortasında sonra ancak görebiliriz” ifadelerini kullandı. 

CHİQUİNHO TRANSFERİNDE SON DURUM

Trabzonspor’un Chiquinho iddiası ile ilgili olarak ise Hasan Tuncel, “Benfica Kulübünün kendisiyle sıkıntısı var. Personel ve futbolcularla Koronavirüs sıkıntısı var. Oyuncu hastalığını atlatmaya çalışıyor. Oyuncu ile ciddi temas halinde. Kulübü de sıcak bakıyor aldığımız bilgilere göre. Oyuncu çıkacak karantinadan ondan sonra masaya oturacaklar’ diye konuştu. 

Yunus Emre Sel, “Trabzonspor oyuncuyu satın alma opsiyonu ile kiralamak istiyor. Yapılan pazarlıklar bu noktada. Benfica Kulübünün talep ettiği satın alma opsiyonu rakamı şu an için biraz yüksek. Bunu düşürme noktasında pazarlıklar devan ediyor. Oyuncu ve Benfica kulübüyle 4 - 5 gün önce temaslar başladı. Hala devam ediyor. Yoğun bir şekilde temaslar devam ediyor’ dedi.

ALBİN EKDAL VE JAKUP JANTKO

Sampdoria’da forma giyen Albin Ekdal, ve Jakup Jantko ile ilgili iddialara da açıklık getiren Yunus Emre Sel, “Albin Ekdal biraz daha defansif. Jakub Jankto ön planda.  Kulübünü 14 milyon 500 Avro bonservis bedeli ödedi. Bu sezon da oynatıyor oyuncuyu. Eğer gerçekleşecekse de çok kolay olmayacak. Ama bugün İtalyan basınında haberler vardı. Oyuncunun Trabzonspor’a gelmeye sıcak baktığı, ancak kulübünün sıkıntı çıkardığı söylendi. Ben hala pazarlıkların devam ettiğini görüyorum” diye konuştu.

Dany Rose ismi ile ilgili ise Yunus Emre Sel, “Dany Rose’den cevap gelmedi. Muhtemelen çok teklif var ve oyuncu bunu değerlendiriyor. İngiltere basınında Türkiye değil de İtalya’ya gitme düşüncesi olduğu yazılıyor. Yarım sezon için 500 bin Avro, gelecek sezon için de 1 Milyon euro gibi bir rakam var. 

Hasan Tüncel ise, “Trabzonspor’un oyuncuyu bonservis bedeli ödemeden çıkarmak için girişimlerde bulunuyor. Oyuncu Türkiye’ye gelmiş oynamış İngiliz futbolcularla görüşme yapıyor. Şu an Türkiye için bilgi topluyor” dedi. 

PAPU GOMEZ

Papu Gomez ile ilgili ise Yunus Emre Sel, “İspanya’da Villereal, Fransa’da Lyon, Almanya, İngiltere’de de adı geçiyor. Adı geçtiği takımlar alt sıralar değil ligi sirkülase eden takımlar. Ben Trabzonspor’un teklifinin çıkılabilecek en üst düzey tekliflerden olduğunu düşünüyorum. 1 Milyon Euro’su opsiyonlu olmak üzere 4 Milyon Bonservis, oyuncu da bonuslarla yaklaşık 3 Milyon Euroluk teklif verildi. Atalanta Kulübü teklifi yetersiz buldu. Oyuncudan da net dönüş alınamadı. Hayır da demedi, evet de demedi…” dedi. 

Hasan Tüncel ise, “Herta Berlin’in 4 Milyon Euro verdiğini duydum. Trabzonspor’un da bu teklifi arttırması gerektiğini söylediler” ifadelerini kullandı. 

Bordo - mavililerin iç transfer süreci ile ilgili de konuşan Hasan Tüncel, “Koray Kılınç, İstanbulspor ile anlaşmak üzere.  Kerem’i de PTT’den isteyenler var” diye konuştu.