Yener, "Özellikle bu konuda Etik Kurul'a, Disiplin ve Tahkim kurullarına sonuna kadar inanmak istiyoruz. Umuyorum ki en doğru ve en sağlıklı kararları verirler" diye konuştu.

"AYRICALIK İSTEMİYORUZ"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "Bizim amacımız Trabzonspor'un hak ettiklerinin, bugüne kadar emeği ile bir yerlere gelerek hak ettiği kazanımlarının, haksız biçimde elinden alınmasını önlemek. Kurullara seçilenler tabii ki kurullarda kulübümüzü de düşünerek görev yapacaklardır ama öncelikle kuralları uygulayacaklardır. Bizim istediğimiz de bu. Trabzonspor'a ayrıcalık yapılsın düşüncesinde değiliz. Ama hiçbir zaman Trabzonspor'un haklarının yenmesine de müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Tahkim Kurulu başkanlığı görevine getirilen Av. Engin Tuzcuoğlu'nun şike dosyası hakkında geçmişteki yorumlarıyla ilgili de konuşan Hasan Yener şunları söyledi:

"Tahkim Kurulu'nun hem başkanı, hem üyeleri mutlak suretle kurallara göre hareket edeceklerdir. Hukukçular yazılı olan kanunlar veya kurallar çerçevesinde karar vermek zorundalar. Özellikle bu konuda Etik Kurul'a, Disiplin ve Tahkim kurullarına sonuna kadar inanmak istiyoruz. Umuyorum ki en doğru ve en sağlıklı kararları verirler."

3 PUAN ALMAK ZORUNDAYIZ

Hasan Yener, hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçını da değerlendirirken, "Bu sezon geçen sezonun tam tersi derbilerde galibiyetimiz ve golümüz yok. Geçen hafta aynı sonuçlarla maç kaybeden iki takımın oynayacak olması da ayrı bir enteresanlık. Bu hafta Avrupa düşüncesini kafamızdan silmiş halde sahaya çıkacağız. Sadece Türkiye'deki maçlara endeksli olarak İnönü'de 3 puan alıp biraz geç kalmış olsak da Türkiye'ye 'merhaba' demek istiyoruz. Zor bir maç. Beşiktaş'ın da puana ihtiyacı var. Play-off'da kalma adına bundan sonraki maçlardaki puan kayıplarımız bizi oldukça zor durumda bırakacak. O yüzden 3 puan almak zorundayız" ifadesini kullandı.

Kalan haftalarda ilk 6 sıradaki takımlarla zorlu maçlara çıkacaklarını da vurgulayan Yener şunları söyledi:

"Zor bir süreç bekliyor bizi. Bu defa avantajımız var. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçlarımız yok. Bu sene dikkat ederseniz Avrupa'da oynadığımız maçlar sonrasında aldığımız sonuçlar bizi tatmin etmedi. İyi sonuçlar almadık. 6 puanlık maçlar oynayacağız. Bu nedenle son maçlar önemli. Artık kaybetmek istemiyoruz. Önceliğimiz bundan sonraki maçlarımızdan hedeflediğimiz puanları alıp ilk etapta Play-off'un içinde olmak."