Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu Trabzonspor'un son durumu ve kongre süreciyle ilgili 61saat'e açıklamalarda bulundu. 

Kongre ile ilgili sorulara Hacısalihoğlu, “Bugün ki Trabzonspor’un gidişatında başlatılmış Trabzonspor faaliyeti var. Onu devam ettirmek görevdeki başkanın ve yönetimin hakkı. Bunu Trabzonspor seçmeni de bu şekilde değerlendirecektir.” dedi. 
“Aldığım duyumlara göre başka aday yokmuş” diyen Hacısalihoğlu, yönetim için de, “Bir değişiklik yapılacak tabi, baştan beri kamuoyuna yansıdığı şekliyle yönetim içinde uyumsuzluk vardı. Daha tek ses olacak şekilde her halde düzenleme yaparlar” dedi. 

KULÜP MENAJERİ OLARAK OLUR… 
Milli Takımdan ayrılan yakın arkadaşı Trabzonspor eski futbolcusu ve teknik direktörü Şenol Güneş ile ilgili olarak ise Hacısalihoğlu, “Şenol hoca futbolun içinde olan bir adamdır. Türk futbolunun çok önemli değeridir. Gördüğüm kadarıyla da muazzam bir ilgi var. Sevgi gösterisi var. Futbolun içinde olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu teknik adam olarak olur, kulüp menajeri olarak olur İngiltere’de ki modeliyle.. 
Yurt için, yurt dışı onu bilemem. Kulüp Başkanlığına talip olur, yönetimine talip olur onu bilemem. Ama futboldan birden bire kopacağını zannetmiyorum. O konuyu da konuşmak istemiyorum. Ben Şenol Güneş, liseden beri arkadaşım. Öyle takdir ediyorum.” diye konuştu. 

TRABZON’DA OLMASI ENTERESAN DEĞİL
Hacısalihoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biraz tabii yapılanlardan, haksızlıklardan bıkmış, Onlara isyan etmiş gibi.. Bir yandan da böyle şeyleri, haksızlıkları, kadre uğramayı çok yaşamış biri. Kısa zamanda toparlar diye düşünüyorum. Ondan sonra yurt içi, yurt dışından bir teklifi değerlendirir. Var ama yakın tarihte çalışmayı düşünmez. Trazon’da bir müddet daha kalacak… 
Burada evi var. Trabzonlu, Trabzon’da yaşamayı tercih etmiş biri. İstanbul’da da evi var, burada da var. Gidiyor geliyor. Dostlarının bir kısmı burada. Burada olması enteresan değil, kendi şehrine gelmiş biri…” dedi. 

Hacısalihoğlu Trabzonspor'un mücadelesiyle ilgili, “Bana göre çok şanslı. Hatay maçı ve bir hafta sonra Karagümrük maçı var. Şampiyonluğa oynayan takım da bunlardan en azından başa baş mücadele etmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü asıl rakipleri olan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray’ın epeyce puan olarak önünde. Onlarla yapacağı maçlar haricinde, onların kendi aralarında yapacağı maçlar önemli. Hadi bizle oynadı o maçı kazandı diyelim iddialı rakip. Geri kalan rakipleriyle de büyük takımların hepsini yenmesi lazım. Bir berabere kalırsa bu arada ki puan farkı kapanmaz. Şimdilik çok şanslı iyi gidiyor inşallah sonuna kadar böyle getirir” dedi.