Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Fenerbahçe maçın özel bir hazırlık yapmadık"


Fenerbahçe maçına özel bir hazırlık yapmadık. Buna gerek yok. Hem taraftar, hem Trabzonlular, futbolcu kardeşlerimiz, bu maça kendiliğinden hazırlanıyor. Özel bir konsantrasyona gerek duymuyoruz. O şekilde de maç başladı. Trabzonspor, belki de son yıllardaki en iyi oyununu ortaya koydu ve tamamen kontrolü altında geçen bir 82 dakika geçirdi. 82 dakikada Fenerbahçe’ye bir şans verildi. Bundan sonraki dönem de iki takımın mücadelesi şeklinde geçti. Kazandığımız için mutluyuz.

Ali Koç ve Ahmet Ağaoğlu arasında yaşananlar

Fenerbahçe yönetimine özel bir ağırlama olmadı. Bütün maçlarda, gelen kafile başkanı ya da başkanı, başkanla yan yana oturur. Türkiye’de oynanan maçlarda adet böyledir. Ali Bey ile Ahmet Bey zaten sosyal hayattan tanışan insanlar. Samimi bir şekilde maçı izlediler. Ali Koç da maç bitiminde bizleri tebrik etti. Biz de geçmiş olsun dedik. Normal bir futbol maçı seyrinde geçti.

Ağaoğlu atılan gole neden sevinmedi?

Ali Ağaoğlu sevincini dışarıya vurmadı dersek daha doğru bir ifade oluyor. Hangi başkan olursa olsun, Fenerbahçe’ye atılan golden sonra mutlaka sevinir. Centilmenlik ve nezaket gereği sevincini dışarı vurmadı. Yoksa sevinmemesi eşyanın tabiatına aykırı. Soyunma odasında büyük sevinç vardı. Heyecanlı, duygulu, sevinçli bir maç oldu. Camia olarak bu sevinci paylaştık. Böyle bir ambiyans Trabzon’da da Türkiye’de de  olmamıştır. Rakip seyirci maça alınmadı, şartlar gereği. 41 bin Trabzonsporlu seyirci vardı. Duygu ve coşkulu bir maç oldu.

"Sosa, adeta bir maestro gibiydi"
Sosa tabi ki futboluyla tanınan, üst düzey bir oyuncu. Geldiği günden beri bu yeteneklerini ortaya koyma fırsatı oluşmadı. Maça ağırlığını koydu. Böyle bir maç olmadı. Adeta bir maestro gibi takımı yönetti. Oyunu ayarladı, kontrolü elinde tuttu. Performansından memnunuz.

Aynı konsantrasyon devam edecek mi?

Bu maçtaki konsantrasyonu başka maçlarda beklemek çok doğru olmaz. Galatasaray maçında da çok çok iyi oynamıştık. Genç bir kadromuz var. İnşallah bundan sonra da iyi işler yapmak istiyoruz. Elbette her maça 3 puan parolasıyla çıkıyoruz.

Ünal Karaman için kader maçı mıydı?

Ünal Karaman’ı futbolculuğundan beri iyi tanıyorum. Çok sevdiğim bir arkadaşımız. Futbolda her şey çok fazla konuşuluyor. Ünal Karaman, bu camianın içinden yetişmiş, iyi bir Trabzonsporlu. Kendisiyle uyum içindeyiz. Bu camiaya yeni girmedi, camia da onu yeni tanımıyor.

Futbolculara prim verilecek mi?
T
araftarlarımızın rekor kırması, maça olan ilgisi bizleri memnun etti. Camia olarak birleştik. Prim konusuna gelince... Bu konu değerlendirilecek. Değerlendirme yapıldıktan sonra zaten açıklanır.

"Şampiyon olabilmek için önce ekonomi düzgün olmalı"Trabzonspor yeni bir yapılanma içinde. Zor günler geçiriyoruz. Türkiye’deki diğer takımlar gibi ekonomik sıkıntı içinde. Kadro maliyetini düşürmek mecburiyetinde. Bu anlamda kendi altyapısından oyunculara şans vermek zorunda. Bu Trabzonspor’un misyonunda var. Bunu uygulamak gerek. Zaman zaman kötü sonuçlar belki olacaktır. Bunlara daha hoşgörülü yaklaşırlarsa daha huzurlu bir dönem geçirilir. Trabzonspor, eskiden olduğu gibi lige ağırlığını koyan, üst sıralarda bir takım haline dönüşür. Bir kulübün başarılı olması, şampiyon olabilmesi için önce ekonomisinin düzgün olması gerekir. Bunu unutmamak gerek.