61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Trabzonspor’un eski asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu Trabzonspor’da yaşanan kongre süreci ile ilgili 61saat’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanlığına Nuri Albayrak’ı yakıştırdığını belirten Hacısalihoğlu Celil Hekimoğlu, Muharrem Usta, İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Yiğit Alp, Nevzat Aydın ve Şenol Güneş isimlerini değerlendirdi.

Bordo Mavili takımda alınan kongre kararının son çare olduğunu belirten Hayrettin Hacısalihoğlu “Trabzonspor, çok arzu edilmeyen bir şekilde olağanüstü kongreye gidiyor. Çok tasvip edilen bir durum değil ama bazen şartlar öyle bir hale geliyor ki başka çare kalmıyor. Bugün de öyle bir durum var. Seçilecek ve göreve gelecek yönetimin işli çok zor. Ekonomik, sportif açıdan zor birliktelik açısından çok eksikler var bunları çözümlemek zorunda. Zor bir görev kimler talip olur , kim kazanır şimdiden bilmek mümkün değil. Delegelerin takdiri, talip olanlar içerisinde kendilerine en uygun kim gelirse onu seçer.

NURİ ALBAYRAK’I İSTERİM

Nuri Albrayrak ile görüştünüz mü sorusunu cevaplayan Hacısalihoğlu “Nuri Albayrak ile bir görüşme yapmadım ama bana görev uygun bir başkan profili. Görevi kabul ederse mutlu oluruz. Görüşmedim ama ismi çok geçen uygun görülen bir Trabzonsporlu. Bu nedenle bende şahsen onun aday olmasını isterim. “

TRABZONSPOR’UN HAYRINA BİR BAŞKAN 

Eski Başkanlardan Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta’nın tekrar aday olma ihtimali ile ilgili de konuşan Hacısalihoğlu “Her kongre üyesinin aday olma hakkı var. Her aday olan da seçilecek değil.Geçmişte acı deneyimler yaşadık. Kongrede oy kullanma hakkı olan üyeler sağlıklı seçimler yaparak Trabzonspor’un hayrına olan yönetimi başkanı göreve getirir.

HEKİMOĞLU, POTANSİYEL BAŞKAN ADAYIDIR

Muharrem Usta’ya küçük bir oy farkı ile kaybeden Celil Hekimoğlu’nun adaylığı düşünmediğini belirten Hacısalihoğlu “Celil Hekimoğlu ile görüşürüm. Çok sevdiğim beraber çalıştığım takdir ettiğim arkladaşımız. Bir konu oldukça arar konuşuruz. Bildiğim kadarı ile daha önceki açıklamaları, görüşmeleri bu dönem aday olmayı düşünmediği noktasında. Celil bu kulüp için potansiyel bir başkan adayıdır, uygun bir isimdir.  Kulübe çok iyilikleri geçeceğine inanıyorum.”

TRABZON’DAKİ TOPLANTI

Trabzon’daki toplantıya katılamayacağını belirten Hacısalihoğlu “İstanbul’dayım, Trabzon’daki toplantıya katılamacağım. Bir çok defa oradaki arkadaşlara düşüncelerimi söyledim.  Çoğunluğun kararı neyse mutlaka Trabzonspor’un hayrına olan da odur. Bir aday çıkar mı bilemem, uygun biri desteklenir. Oradan dışarıdan farketmez. Gönlü aklı Trabzonspor’da olan birisinin seçilmesidir. “

ŞENOL GÜNEŞ TRABZONSPOR’A BAŞKAN OLUR MU?

Kulislerde konuşulan 8 ay sonra Şenol Güneş Trabzonspor’a başkan olacak konusuna değinen Hacısalihoğlu “Şenol Güneş Trabzonspor başkanlığı düşünürse mutlaka destek görür. Onun kulvarı farklı orada da Türkiye’nin en başarılı adamı. Görevine devam ediyor başka bir kulübün teknik adam için böyle bir ortam oluşturmak hem kulübüne hem de gelecek yaşantısına zarar verir. Ancak böyle bir ortam olduğu zaman biz de destek veririz. Türk sporunun ve Trabzonspor’un en önemli adamıdır.”

“BİR YÖNETİMDE BAŞARAMAZ DİĞERİNDE EN İYİSİ OLUR”

Mehmet Yiğit Alp ve Nevzat Aydın isimlerini değerlendiren Hacısalihoğlu “Bir yönetimin prensibi olduktan sonra bu işe gönül veren kafasını yoran her Trabzonsporlunun faydalı olacağını düşünüyorum. Yönetimdeki fikir ayrılıklarında yanlış davranışlarda o kişinin değil ortamın kusuru vardır. Bir adam bir yönetimde çok başarılı olmaz başka bir yönetim de kulübün en önemli adamları olur. Ekipteki çalışma anlayışana bağlı. Hepsinden yararlanılır, yararlanmak için onlarda gayret gösterir. Her insanın doğruları var yanlışları var Onları kadrosuna alan yönetim de doğrularından faydalanmalı “

TARAFTAR GEÇMİŞTE YAPTIĞI HATAYI YAPMASIN BEN DE DAHİL 

Kongre ile ilgili taraftara seslenen Hacısalihoğlu “Taraftarın yapması gereken tek cümle, geçmişte yaptığı hataları yapmaması ben de dahil. Başkası demez bunu. “