Tekelioğlu,”Geçen dönem aday olduğumuz genel kurulda ve aynı güzellikte demokratik bir ortamda bir genel kurul yaşanmasını temenni ediyorum. Hiçbir şekilde bir birimizi üzecek, kıracak davranış içinde olmamamız gerekiyor. Geçen dönemde güzel projelerle yola çıktık. Fakat üyelerimizin tercihi Nurettin Başkandan yana oldu. Biz de kutladık. Aradan 3 yıl geçti tekrar aday olduk karşınızdayız. O dönemden kalan projelerimizi bu genel kurulda kendi projeleri olduklarını ve Hayri hocanın projelerini devam ettireceklerini söylemelerine uygulanmadı. Bu projeler, bizim projelerimiz, antrenöre insana dokunuyor. İçimizde alanda o kadar sıkıntılı arkadaşlarımız var ki sıkıntısını çözecek hiçbir  noktada bulunulmuyor. Bunu üzülerek belirtmek istiyorum. Alanda sıkıntısı olacak arkadaşlarımız var. Biz o projelerimizi güçlendirerek yine karşınıza daha iyi projeler ekleyerek karşınıza çıkmış bulunuyoruz. Bütün ilçelerimizi gidebildiğimiz bütün antrenörlere ulaşmaya çalıştık. Hepsine sıkıntılarımızı anlattık. Ben arkadaşlar bir şey yapmadı demiyorum. 
ANTRENÖR ÇOCUKLARINA 250 TL BURS
Ama son 3 yılda antrenöre dokunacak bir şey görmediğim için bunları söylüyorum. Burs olayı. Bizim için çok önemli. Ben böyle bir şey görmedim. Biz hep destek veririz. Seçilelim seçilmeyelim. Antrenör arkadaşlarımızın yüksek okulda okuyan çocukları için ayda 250 TL katkı yapmamız lazım. Antrenörün çocuğunun okumasına katkı yapmamız lazım. Buna hepimizin destek vermesi lazım. Çünkü sıkıntılar olan arkadaşlarımız var. Sıkıntı içinde olanlar var. Burs olayı çok kolay halledilecek olay. TÜFAD’ın kasasından çıkmadan halledilir. Biz son 1 ayda bugün seçilecekmiş gibi çalışma yaptık yaklaşık 30-35 kişi için bu sözü aldık. Dokunmamız lazım. 
KULÜPLER 2. ANTRENÖRE MAAŞ VEREMİYOR
Büyük bölümümüzün durumu iyi. Ama bir çok arkadaşımızın durumu çok kötü. İş alanları. Güzel bir proje. Öyle kulüplerimiz var ki imkansızlıktan dolayı bir tane antrenör çalıştırıyor. 2.sine maaş veremiyor. Bu kadar da boşta antrenörümüz var. TÜFAD olarak, taban birliklerini ve Trabzonspor’u olayın içine katarak bu takımlarımıza bu kulüplerimize 1’er tane bekleyen antrenörümüzü versek, maaşını karşılasak arkadaşlarımıza iş imkanı açsak güzel olmaz mı? İşi olan rahat. Ama 850’ye vurdu sayımız. 
TRABZON’DA A VE B KURSU AÇILMADI
B kursu A kursu Trabzon’da açılmadı. C kursu, C kursu. Erzurum’da açıldı, Kayseri’de açıldı, Samsun’da açıldı. Trabzon’da 10 yıldır bu bölüm açılmadı. Üzülerek belirtmek istiyorum.
ANTRENÖRLER 5 YILLIK YAĞMURLUKLA ANTRENMANA ÇIKIYOR
Özellikle arkadaşlar içim acıyarak söylüyorum. Öyle antrenörlerimiz var ki antrenmanlara 5 yıllık yağmurluk, 5 yıllık eşofman ile geliyor. Arkadaşlar, antrenör oyuncudan kötü giyinir mi? Benim mantığıma göre giymemesi lazım. Oyuncunun saygısı kalmaz. Ben bütün ilçeleri dolaştım bir düdük dahi vermediniz. Duymadık. Gittiğiniz her yerde bize anlattılar. Biz bu malzeme desteğini ne olursa olsun vereceğiz. Hiçbir ücret karşılığı almadan onların daha donanımlı antrenmanlara çıkmasına yardımcı olacağız.
Karma olayı. Yönetimi tebrik ediyorum. 
TRABZONSPOR NEDEN KATKI VERMİYOR?
Eski arkadaşlarımızı hatırlayın. Eskiden amatör kümemizde küçük oyuncular, küçük yaş grubunda ki oyuncular Trabzonspor’a seçilerek alınıyordu. Bugün olduğu gibi... Eskiden Trabzonspor’a giden oyuncuların hocaları ödüllendiriliyordu onure ediliyordu. Bu 12-13 yıldır ortadan kaldırıldı. Bunu gerçekleştirmek zor değil. Trabzonspor, 10 tane 15 tane alt yapıya hoca alıyordu 15 tane arkadaşımıza maddi destek verirse kötü mü olur? Trabzonspor’un devasa bütçesi var. 
Gelelim verelim oyunumuz gidelim. Buranın değişime ihtiyacı var. Yoruldular, heyecanlarını yitirdiler. Son dönemim, son dönemim, son dönemim.. Bitmiyor arkadaşlar. Ama ben istiyorum ki antrenörüme dokunayım. Antrenörlerin ne sıkıntılar çektiğini hepimiz biliyoruz. Ama bu insanları bu kadar yalnızlığa itmenin anlamı yok. Avukatımız yok. Geçen kongrede de söyledim. 3 yıl geçti yok. Bunları eleştirmezsek, aday olmamızın anlamı yok” 
BALABAN: ÇALIŞMAYAN İNSAN YORULMAZ…
Mevcut Başkan Nurettin Balaban ise Tekelioğlu’nun eleştirilerine şu şekilde yanıt verdi: 
”14-19 yıldır aralıksız bu dernekte görev yapmaktayım. Bıkmak ayrı, yorulmak ayrı. Bıkarsan derneğe zarar verirsin. Ama yorulursan, yorulmanın karşılığı vardır. Çalışmayan insan yorulmaz. 19 yıldır çalışıyoruz. Bizde zerre kadar yorulmak yok, ömür boyu yorulmadan çalışırız. Sağlık sektöründe de aynı şekilde çalıştık, dernekte de aynı çalışmayı yapmışımdır. 
NE TRABZONSPOR’DAN NE DE TFF’DEN MAAAŞ ALDIM
19 yıllık dernek başkanlığım süresince, ne Trabzonspor’da maaşlı çalıştım. Futbol Federasyonunda bir sürü dostum olmasına rağmen, orada görev yaptım. Ne bir profesyonel takımda maaşlı çalıştım. Sadece ve sadece ömrümüzü, gücümüzü bilgimiz yettiği müddetçe özellikle tabanda ki antrenörün var olması için mücadele ettik. Hocam konuştuklarını cevap için bunları konuşuyorum. Onun görüşü saygı duymak lazım. Antrenör olacağız diyoruz. 
300 KİŞİYE 800’E ÇIKARMAK DOKUNMAKTIR
Bu 300 kişiden 800’e çıkmışsa dokunmaktır. Trabzon’un dışında futbol oynamış bir tane dokunmadığımız arkadaş bulamazsınız. 
Yarın yüz yüze bakacağız. Yüz yüze bakacağız. Burada kazanın, kaybeden kimse olmayacak. 
Sevgili Hayri hocam şunu söyledi: “3 yıl önce projelerimiz vardı. Bunlar takip edilmedi” Bunların içinde takip edilmeyen bir tane konuk evi vardır. Türkiye Futbol Antrenörlerin Derneği ve bizim şubemiz olarak nakti 250 bin TL.. Yaptığımız kos koca otelin işletmekte yürütmekte yaptırmakta zorlanan kişi olarak biz bunun çok fayda getireceğini düşünmeyerek sıcak bakmadık. Saygı duyuyorum onun düşüncesine. Onlar öyle düşünüyorlar. Fakat bu bir sitem değil. 
MADEM ADAY OLACAKTINIZ NEDEN ÜYEYE UZAKSINIZ
2012 yılından 2015 yılına kadar sayın Hayri Tekelioğlu hocam ve ekibinden kaç tane kişi derneğin paneli, seminer ve etkinliğine katıldı. Hiç birine katılmadı. Madem aday olacak arkadaşlarımız 3 yıl boyunca üyeye neden uzak oldu. Biz 19 yıldır yanındayız. 
Burs, bizim verdiğimiz bursları bilseniz şaşırırsınız. İsmini açıklasak o antrenör arkadaşlarımız rencide olur. Ameliyat yardımları, 3/5 değil, bu arkadaşlarımız toplanarak veriliyor. 
ROBERTO CARLOS VE SERGEN İÇİN İMZA ATMADIM
Çalışmayan arkadaşlardan bahsediyor. Şimdi genel merkez ile kavgalı diyor arkadaşlarımızın ifadeleri var. Genel Merkez ile kavgamız değil, Genel Merkez ile mücadelemiz 18 bin tane tabanda sıkıntı çeken antrenör içindir. Bunu namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. 
Roberto Carlos’tan, Sergen ile ben telefon ile fikir kavgası eden biriyim. Sergen ile Roberto Carlos’a bu ülkede bizim genel merkez, benim de imza atmadım ama çalışma izni verdi…”