1-1 eşitlikle sonlanan mücadelede Bordo Mavili takımın golünü 61. dakika Juraj Kucka kaydederken 1461 Trabzon’un golü 65. dakika da Alihan Aydın’dan geldi.

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, 1461 Trabzon ile oynanan maç sonrasında açıklamalarda bulundu. 1-1 biten maç sonrasında konuşan Çalımbay, “Bütün arkadaşlarımızı 90 dakika oynatmaya çalıştık. Skor önemli değil. Önemli olan burada kazanacağımız şeyler. Önemli olan üst üste oynayacağımız Konyaspor maçları. Güzel bir dönem geçti. Yarın izin vereceğiz, ondan sonra tekrar başlayacağız. Kritik maçlar oynayacağız. Kupa var, ardından lig maçları var. Şuanda bütün takım olarak oraya odaklandık. Burada ki bütün çalışmalarımızın hedefi o maçlar. Kupa maçını iyi bitirmemiz gerekiyor ondan sonra lige iyi başlamamız gerekiyor. İstikrar yakalamıştık, 2. Yarı devam ettirmek istiyoruz. Ligin ikinci yarısı da yok o nedenle her maç final niteliğinde” dedi. 

Transferle ilgili konuşan Çalımbay, “Bizim burada ki maçlarda gösterdi ki kesinlikle oyuncuya ihtiyacımız var. Sol bek şart, kanat oyuncusu kesinlikle şart. 2 kanat oyuncusu büyük ihtimal ayrılacaklar. Onun için büyük ihtimal bunlar ayrılacak. Stoperde var. Ama büyük öncelik bu iki mevki. Devre arasında transfer yapmak çok zor. Bizim de belli kriterlerimiz var onların dışına çıkamıyoruz. Şuanda net bir şeyimiz yok... Kampta öne çıkan veya öne çıkmayan diye bir şey yok. Lige net şekilde girelim. Herkes gayretli şekilde çalışıyor. Daha da gayretli olması gereken arkadaşlarımız var. Günümüz var, ama bizim şuanda tek düşüncemiz Konyaspor maçı. Mustafa olsa bile kesinlik e o bölgede transfere ihtiyacımız var. Tek kişi olsa bile alternatifler gerekiyor. Mustafa olsa da kesinlikle beke çok ihtiyacımız var. Maç eksiği olanla.. Kuçka oynadı çünkü dün bir devre oynadığı için bugün oynattık. Hüseyin’den çok memnunum. İnşallah çok iyi futbolu olacak. Herkese şans verdik. Ama bizim bütün amacımız şu iki maç.. Antrenman ve yüksek derecede antrenman diye düşündük. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Tek tük arkadaşlarımız var memnun olmadığımız. Çalışmadan çok memnunum. İnşallah bu çalışmayı maçlara yansıtmamız gerekiyor”dedi.

 1-1 biten maç sonrasında konuşan Olcay Şahan, “İyi bir hazırlık maçı oldu. İki Trabzonspor karşılıklı oynadı. Yarın bir sene oluyor. Tam bir sene öncesi Trabzon’a geldim. Gelişim çok güzeldi. İnşallah yarından itibaren geçen sene geldiğim başlangıç gibi devam edebilirim. Abdulkadir olsun, Yusuf olsun, Rahim olsun 3’ü de benim kardeşlerim. Yanımdan ayrılmıyorlar sağolsunlar. Performanslarında onların da üstüne koyması lazım. Şuanda oynadıkları performans, bizim Türk camiasından klasiktir. Üstüne koymazken olmaz. İnşallah böyle devam ederler. Böyle devam ettirdikleri müddetçe Avrupa’da isimlerini sık sık duyacağımız potansiyel olarak başarılı olabilecek futbolcular. Genç olduğunda Türkiye’de daha zor. Bir maç oynadığımda hemen havaya girdi şeyi oluyor. Bende elimden geldiği kadar Burak ve Onur olsun onlara destek olmaya çalışıyoruz. Gazetelerde bu manşetler çıkmasın diye elimizden geleni yapıyoruz ki onlar sahada daha iyi çıksın diye... Kardeşlerimizi destekleriz. Biz onları desteklediğimiz müddetçe onlar daha iyi yerlere gelecektir” dedi.