61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Geçtiğimiz sezon 3. Lig’de mücadele eden ve sezonu sadece 2 yenilgiyle lider tamamlayarak 2. Lig’e yükselen Hekimoğlu Trabzon FK, bu sezona da bomba gibi bir giriş yaptı.

İLK MAÇ İLK GALİBİYET

Ligin ilk haftasında deplasmanda Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşan Kırmızı-Lacivertliler, zorlu karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatsa da ikinci yarıda adeta yeniden doğarak 67.dakikada Oğuzhan’ın, 79.dakikada Dede’nin ve 83. dakikada Samet’in attığı gollerle rakibini 3-1 mağlup etti. Hekimoğlu Trabzon FK, aldığı bu galibiyetle 3 puanın sahibi olarak ilk hafta ligde ikinci sırada yer aldı.

TAKIM BÜYÜK ORANDA DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz yılın kadrosunda büyük değişikliklere gittiklerini ifade eden Futbol Şube Sorumlusu Semih Hekimoğlu, 61saat’e açıklamalarda bulundu. 16-17 transferle sezona başladıklarını belirten Hekimoğlu, “Bu sene, geçen sene şampiyon olan kadronun çoğunluğu ile yollar ayrıldık. 16-17 yeni transfer yapılarak yola çıkıldı. 2. Lig’deki planlamamız ilk yıl için ayaklarımız yere basmak ve en azından Play-Off’a kalmak. Play-Off içinde yer alıp burada oynamak bizi mutlu edecek. Şampiyonluk hedefimiz tabi ki olacaktır. 3 yıl içinde ise tam anlamıyla şampiyon olmak tek hedefimiz” şeklinde konuştu.

HAVA ŞARTLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Trabzon’da serin bir havadan çıkıp çok sıcak bir havaya sahip olan Mersin’e gittiklerini ve bu nedenle etkilendiklerini ifade eden Hekimoğlu, “Ligin ilk maçında Tarsus İdman Yurdu ile karşılaştık ve maçın ilk yarısında 1-0 yenik duruma düştük. İkinci yarı ise toparlanarak 3 gol bulduk ve sahadan 3 puanla ayrılmak bizim için çok iyi bir başlangıç oldu. Trabzon’da serin bir havadan çok sıcak bir havaya gittik. Bu da bizi olumsuz olarak etkiledi. Artık 90 dakika sahada mücadele eden bir takımımız var. Dinamik, çok koşan, çok tempolu, iyi mücadele eden bir ekip oluşturduk. İzleme komitemiz çok iyi bir ekip oldu ve transfer ettiğimiz oyuncular da tam olarak hedeflediğimiz kadro mühendisliğinin eseri oldu” diye konuştu.

MAÇLAR VAKFIKEBİR’DE

Akyazı’da yapılan stadın yetişmediğini belirten Hekimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maçlarımızı Vakfıkebir Stadı’nda oynayacağız. Bazı iyileştirmeler yapıldı bu sahaya. Biz şehrimizin neresinde oynarsak oynayalım şehrimizden ve tüm futbolseverlerden destek bekliyoruz. Pilot takımı mantığında Trabzonspor’a ve Trabzon gençlerine hizmet ediyoruz. Bu nedenle maçlarımıza taraftar desteği bekliyoruz. İnşallah güzel günler göreceğiz.”

TRABZON’A TESİS KAZANDIRDIK

Yaklaşık olarak 33 dönümlük bir tesis yaptıklarını söyleyen Hekimoğlu, “1 adet çim, 2 adet suni olmak üzere 3 saha yaptık. 2 tane tam donanımlı altyapı ve A takım tesisimiz var. Takımımız Erzurum kampından sonra A takım tesislerine yerleşti. Her şey yolunda gidiyor. Çim sahaya giriş için 1 hafta, 10 günlük süremiz var. Altyapı tesislerimiz de kısa sürede tamamlanmış olacak. 30 kapasiteli altyapı sporcusunun yatabileceği yer olacak. Dışarıdan transferlerimiz çok olduğu için oyuncularımız tesislerde kalıyor” dedi.