"Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"ndan sonra, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Liglerinin ertelendiğini açıkladı. Liglerin ne zaman başlayacağı konusunda kesin bir açıklama yapılmazken, Türkiye Futbol Federasyonu’un konuyla ilgili olarak bir çalışma yapıp, bakanlığa bildireceği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kulüp Genel Sekreteri Hakan Sağlam, Hekimoğlu Trabzon FK Yönetim Kurulu olarak, faaliyetlerimize ara verme kararı aldık” dedi.

Sağlam, “ Koronavirüs ile ilgili olarak yapılan ilk resmi açıklama sonrasında, Kulübümüzün Gençlik Geliştirme Merkez’indeki faaliyetlerimizi durdurmuştuk. Bugün yapılan Liglerin ertelenmesi açıklaması sonrasında, A Takım Sporcularımıza izin verdik. Sporcularımız bu zaman zarfında, teknik heyetimizin verdiği bireysel antrenman programlarını uygulayarak performanslarını korumaya çalışacaklar” dedi. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu altını çizen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Kulüp olarak koronavirüsle ile mücadele konusunda her türlü önlemi aldık.

Başta tesislerimiz olmak üzere, sporcularımızın barınma ve beslenme alanlarını en iyi şekilde dezenfekteleri sağlandı. Sporcularımızı koronaviristten korunma yolları konusunda bilgilendirme toplantıları yaptık ve konuyla ilgili olarak bilinçlenmelerini sağladık. Bundan sonra da azami düzende önlemler almaya devam edeceğiz” dedi.

Hakan Sağlam,”Koronavirüsle ilgili olarak Bakanlık ve Federasyonunumuz’un aldığı kararı destekliyor, başta ülkemizdeki yurttaşlarımız olmak üzere, koronavirüsle mücadele de, daha duyarlı olmalarını öneriyor, ölülerimize Allahtan rahmet, hastalığa yakalananlara acil şifalar diliyoruz.

Tüm sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.