Artık tartışmasız bir şekilde sadece Trabzonspor’un değil son dönemde ligin en formda ismi olan Burak Yılmaz, dün Kayseri’de de Bordo-Mavililer’i adeta ipten aldı... Durum 3-1 Kayserispor lehineyken sahneye çıkan Karadeniz ekibinin yıldızı, önce mükemmel bir frikik golüyle bitime 10 dakika kala takımının puan şansını artırdı, arkadaşlarına o beklenen umudu aşıladı. Kayserispor savunmasına bir an olsun nefes aldırmayan Burak Yılmaz, o frikik ile son sözü söylemediğini de çok geçmeden gösterdi. Celusta’nın ortasını iyi takip eden Trabzon’un gol silahı, ev sahibi ekibin kalecisini mağlup etmeyi başardı. Böylece ligdeki 29. golüne ulaşan milli futbolcunun, bir sezonda en çok gol atan Trabzonsporlu futbolcu durumundaki (31 gol) Fatih Tekke’yi geçmesine de sadece 3 gol kaldı.

‘Sıra geldi PSV’ye’
Maçın ardından yine mütevazi konuşan ve puanı takım olarak aldıklarından bahseden Burak Yılmaz, kendilerini hiç yalnız bırakmayan Trabzonspor taraftarı için Hollanda deplasmanından zaferle dönmekte kararlı olduklarını söyledi. İlk amacının krallık ya da rekorlar olmadığını yineleyen Trabzonspor’un başarılı futbolcusu, “Önemli olan kazanmamız. Buna katkı yapabiliyorsam ve bu beni bir yere getiriyorsa tabi ki mutlu olurum” dedi.

Alex’i solladı Ronaldo’yu geçti
Trabzonspor’un golcüsü Burak, 27. hafta geride kalırken dün 24. maçına çıktı. Bordo-Mavililer’in yıldızı, bu dönemde attığı 29 golle geçen senenin kralı, Fenerbahçeli Alex de Souza’yı da geride bıraktı. Şu an itibariyle Süper Lig’de krallık adına rakipsiz görünen Burak Yılmaz, Avrupa’da da Real Madrid’in en formda ismi Cristiano Ronaldo ile yarışıyor. La Liga’da koşar adım şampiyonluğa giden Ronaldo’nun şu an için ligde 28 golü bulunuyor.

Mersin’de Burak’sız
Kayseri deplasmanında 29. golünü atan Burak Yılmaz adına günün en kötü anı ilk yarıda yaşandı... Çeyrek saat henüz geçilmişti ki, sarı kart gören Trabzonspor’un yıldızı, sınırda olduğu için cezalı duruma düştü. Burak Yılmaz, gelecek hafta oynanacak olan Mersin mücadelesinde takımını yalnız bırakacak. Onun yokluğunda hücum etkinliğinde orta alanın daha aktif olması, Halil’in ise en uçtaki adam olarak sahaya çıkması bekleniyor.

İlk kafa golünü attı
Öte yandan Burak Yılmaz, 29 golle unutulmazlar arasına girerken bu gollerden dün ilk defa kafa golü attı. Geri kalan 28 golünü ayakla atan Burak Yılmaz, dün hem maçın hemde kendisinin son golünü kafayla ağlara gönderdi.