Sezon başında Belçika’nın Westerlo takımından transfer edilen 23 yaşındaki Brezilyalı Paolo Henrique Carneire Filho, bu sezon bordo mavili formayı 32 maçta giydi, bu karşılaşmaların 14’ünde ilk 11’de sahaya çıktı. Henrique, takımı adına Süper Lig’de 2, Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi’nde bir olmak üzere toplam 3 gole imza attı.

İyi futbolcu olduğunu ancak yeteneğini Trabzonspor’da hala gösteremediğini kabul eden Henrique, şöyle konuştu:

"Sakatlık ve geçirdiğim uyum süreci nedeniyle beklentilere şu ana kadar karşılık veremedim. Çok daha fazlasını yapabileceğimi, takıma daha fazla katkıda bulunabileceğimi biliyorum. Bunun için de her gün yılmadan çalışıyorum ve gayret sarf ediyorum" dedi.

Karşılaşmalarda daha fazla oynayamamasının ligin ilk yarısında geçirdiği sakatlığa bağlayan Henrique, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sakatlık nedeniyle süreklilik yakalayamadım. Hala ligin ikinci yarısında belirli bir bölümden sonra takıma daha çok katkı sağlamaya başladığıma inanıyorum. Şu anda da oyun ritmim giderek yükseliyor. Çıktığım her maçta Benfica maçındaki performansımı sergilemek için elimden geleni yapıyorum."

Henrique, hızlı ve isabetli pas atabilmek için de özel çalışmalar yaptığını vurgularken de, "Ayrıca fiziksel dayanıklılığımı da daha üst düzeye taşımam gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

"BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"
Trabzonspor taraftarlarını çok fanatik bulduğunu da sözlerine ekleyen Henrique, "Takımlarına karşı çok büyük bir tutkuları var. İyi ve kötü günde de yanımızda olmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Onlar bizim çok büyük itici gücümüz" dedi. Henrique, Trabzon’a gelirken hayal ettiği şehri karşısında bulduğunu belirterek, "Düşündüğümle gördüğüm Trabzon arasında çok fazla fark yok. Sadece daha sıcak bir iklim bekliyordum. Oldukça sert bir kış geçirdik ve bu beni çok şaşırttı" diye konuştu.

"AVUKAT OLMAK İSTİYORDUM"

Trabzon’da zamanını genellikle evde dinlenerek veya gezerek değerlendirdiğini de söyleyen Henrique, "Futbolcu olmasaydım eğitimime devam eder ve avukat olurdum. Avukatlık mesleğini çok seviyorum. Futbolu bıraktıktan sonra ise sahil kenarında bir eve yerleşip 1–2 yıl boyunca güne denizin sesiyle uyanmayı planlıyorum” dedi.

Kaynak: SporAktif