Golcü futbolcu, TrabzonCell abonelerinin sorularına verdiği cevapta, kendisini en mutlu hissettiği yerin annesinin yanı olduğunu kaydetti. Bir futbolcunun taraftarına sevgisini, onlara saygı ve büyük bir aidiyet duygusu ile takımı adına elinden geleni yaparak gösterebileceğini anlatan Henrique, Trabzonspor taraftarını da çok fanatik bulduğunu ifade etti. Golcü futbolcu, bordo-mavili taraftarlarla ilgili şunları söyledi: “Takımlarına karşı çok büyük bir tutkuları var ve iyi günde de kötü günde de yanımızda olmak için gayret ediyorlar. Onlar bizim çok büyük bir itici gücümüz.”

Taraftarların hızlı ve isabetli paslar atması beklentilerini de katılan Henrique, bununla birlikte fiziksel dayanıklılığın da daha üst düzeye taşıması gerektiğini düşündüğünü kaydetti. Henrique, hızlı, güçlü ve teknik olmasına rağmen daha fazla oyunda kalamadığı sorusuna da, “Özellikle geçen sezon geçirdiğimi sakatlık nedeniyle takımda bir süreklilik yakalayamadım. Bunu çok iyi biliyorum. Ama geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında belirli bir bölümden itibaren daha çok katkı sağlamıştım. Bu sezon daha iyi işler yapmak istiyorum ve bunun için çalışıyorum.” cevabını verdi.

Bordo-mavili forma altında henüz beklentilere karşılık veremediğini itiraf eden golcü futbolcu, bunun sebebini de şöyle açıkladı: “Belirli bir takım sorunlardan dolayı, bu kısmen sakatlık ve kısmen uyum nedeniyle beklentilere karşılık veremedim. Çok daha fazlasını yapabileceğimi, takıma çok daha fazla katkı sağlayabileceği biliyorum ve bunun için her gün yılmadan çalışmaya devam ediyorum.”

Futbolcu olmasa avukat olabileceğini ifade eden Henpique, futbolu bıraktıktan sonra da sahil kenarında bir eve yerleşip 1-2 yıl boyunca günün denizin sesiyle uyanmayı planladığını bildirdi.