Trabzonspor’a geldiği günden beri kendisinde beklenen çıkışı ortaya koymasa da mücadelesiyle patlama yapacağı günü beklenen bordo-mavili takımın gol umudu Paulo Henrique, antrenmanlardaki çalışma hırsı ve azmi ile beğeni toplarken yaptığı bir birinden şık hareketlerle de takım arkadaşlarını kendine hayran bırakıyor.
Trabzonspor’un, Belçika'nın Westerlo takımından transfer ettiği Brezilyalı oyuncu ile 5 yıllık sözleşmesi bulunuyor. İlk yılını dolduran ve beklenen patlamayı yapamayan Henrique bu sezondan çok umutlu. Trabzon’da kendisini evinde gibi his ettiğini belirten Brezilyalı oyuncu, “Burada bana gösterilen ilgiden oldukça memnunum kendimi evimde gibi his ediyorum. Trabzon’a çok alıştım. Benden beklenenlere cevap verebilmek için çok çalışıyorum. Bu sezon elimden gelenin en iyisi yapmaya çalışıp takıma katkıda bulunurken, gerçek kimliğimi de sahaya yansıtmayı hedefliyorum” dedi.

Trabzonspor’un kulüp ve kadro yapısıyla her zaman zirveye oynayan bir takım olduğunu ifade eden Henrique, “Bu takımın bir parçası olmaktan mutluyum. İyi dostluklarımız ve arkadaşlıklarımız var. Her oyuncu takıma katkıda bulunmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. İyi mücadele eden ve performansını koruyan oyuncu kadroda yer buluyor. Rekabet ortamı gayet iyi ve zaman geçtikçe bu ortamın takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Henrique, hafta sonu sahalarında oynayacakları Mersin İdman Yurdu maçını da kazanıp Avni Aker’deki galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirtti.