Uluç, "Ünal Karaman, seninle ve senin gibi hocalarla gurur duyuyorum ama o kadar endersiniz ki...Milli takım için 4 oyuncumuz var Trabzonspor’un kadrosunda. Yusuf, kaleci Uğurcan ve iki Abdülkadir. 19 Mayıs’ta şampiyonluk için sahaya çıkan takımda İstiklal Marşı’nı bilen yok. Bize Ünal Karaman gibi yürekli hocalar lazım. Atatürk’ün gençliğini istiyorsak, onlara fırsat vereceğiz” dedi. 

Hıncal Uluç, Galatasaray’ın şampiyonluğunu ise alkışlamadığını söyledi. Uluç, "Haftanın olayı ne yazık ki çok tatsız bir alay. Atatürk, Milli Mücadele'nin başladığı 19 Mayıs gününü gençlere armağan etti. Bu 19 Mayıs gününde bir takım gençler, İspanyol seyircisi ve dünya televizyonunun önünde birbirlerine girdiler. Yumruklaşmaya varan tartışmalar görüldü. Üstelik birbirleri ile maçı olmadan.

Ben işin Galatasaray yanını okumuyorum. Geçen hafta dediğimin arkasındayım, ‘Sözün bittiği yer’ dedim. Bu ülkede hakemler, sahada ve VAR’da sözü bitirdiler ve ‘Kupayı alacak takıma biz karar vereceğiz’ dediler, uyguladılar. TFF ne yazık ki buna seyirci kaldı.

Çaykur Rizespor maçında çalınan penaltı...Hakem hatası değil. Kural ihlali değilse nedir? Top oyunda değil. Fiili, saha içinde karar alamazsın. O zaman Türkiye’de her kornerde penaltı olur. Ben size bu sene böyle en az 25 tane penaltı çıkarırım. Bu VAR hakemi ve sahadaki hakemin ortaklaşa, anlaşmalı hareket ettiğinin işaretidir. Bunu tartışabilirdi en azından TFF.

Fenerbahçe’nin hali meydanda. Trabzonspor’un umudu yoktu. Kimi şampiyon yapacaklarına karar verdiler. Böyle şey olmaz. Böyle şampiyonlukları alkışlamıyorum. Yuhalamayı, domates atmayı, yumurta atmayı öğreneceğiz. 34 hafta boyu kaç saatimi çaldılar? Futbolcusu sahtekar, hakemleri sahtekar” diye konuştu. (Ajansspor)