Sabah Gazetesi yazarı Hincal Uluç, Trabzonspor'un sürekli dile getirdiği '2011-2012 şampiyonu' sözünü kendine yedirmedi ve çirkin tespitlerde bulundu.

"- Maç öncesi Trabzonspor'un resmi internet sitesinde, bordo-mavili kulüpten "2011-12 şampiyonu" diye söz edildi. Bu unvanı kullanması doğru mu?

Yanlış.

- Güneş basın toplantısında, "Şampiyonlar Ligi'ne biz gittik, o zaman şampiyon kim?' diye sordu.

Türkiye şampiyonunu UEFA tespit etmiyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımı, daha doğrusu girmeyecek takımı tespit ediyor. 'Ben Fenerbahçe'yi almıyorum, başkasını gönder' dedi Türkiye'ye... Türkiye de Trabzon'un adını verdi. Çatladıkapıspor'u da verebilirdi. Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne bir takımın adını vermesi o takımın şampiyon olduğu anlamına gelmez. Laz kafasında bile gelmez.

Sadri Şener'in yaptığı iş Karadeniz fıkrasını geçiyor. Türkiye'nin şampiyonunu ilan etme, onaylama hakkı Türkiye Futbol Federasyonu'na aittir. Bu federasyon da Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etmiş, arkasında da duruyor. Sadri Şener'in kendi durumu karışık Trabzon'da, muhalifleri, tribünler bilmem neler... Tepkileri dışarı çekmeye uğraşıyor. Kendini kurtarmak için durduk yere gerilim yaratıyor."