TFF ile MHK arasındaki kriz büyüyor. Bu sezon Trabzonspor’un 20 puanını çalan Zekeriya Alp Başkanlığı’ndaki MHK’nin, Futbol Federasyonu nezdinde hiçbir geçerliliği kalmadı. Nihat Özdemir ve ekibi, yeni sezona mevcut MHK ile başlamak istemiyor. Tek seçenek var… MHK’nin istifa etmesi. 

KOVULMAYI BEKLİYORLAR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen ve Turgay Güdü gibi isimlerden oluşan MHK’nin üstü kapalı istifasını istedi. Sezona başlamak için gereken Hakem ve Gözlemci Talimatını imzalamayan TFF, 45 gündür talimatı yönetim toplantılarında gündeme bile almadı. MHK ise istifa etmemekte direniyor. Zekeriya Alp yönetimi ise “Biz gitmeyiz, siz kovun” mesajı veriyor. 

BU KADAR ARSILZIK OLMAZ 

TFF’nin, üstü kapalı “İstifa edin” restine karşılık geçtiğimiz günlerde internet üzerinden online toplantı gerçekleştiren MHK üyeleri, Türk futboluna yaşattıkları onca skandala rağmen koltuklarına yapışma kararı aldı. Toplantıda, TFF yönetimine karşı “Biz istifa etmiyoruz. Alabiliyorlarsa bizi görevden alsınlar. Kovsunlar” şeklinde yol haritası belirlendi. Kamuoyunda ise bu durum “arsızlığın da bu kadarı” dedirtti. 

İLLA YAZILI OLARAK “DEFOL” MU DESİN? 

Eski Hakem Selçuk Dereli konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “MHK, internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirmiş. Çıkan sonuç, “Biz istifa etmiyoruz, alabiliyorlarsa görevden alsınlar”… Bu ne pişkinlik arkadaş! Türk futboluna yaşattığınız onca skandala rağmen hala “gitmeyiz” diyorsunuz. Pes vallahi” dedi. Bir diğer eski hakem Ahmet Çakar ise, “Zekeriya, hazırladığın talimat 45 gündür onaylanmıyor. Mesajı almıyor musun? İlla yazılı olarak “Defol” mu desin? Oğuz, kadro cinliği yapma” dedi.