61SAAT HABER SERVİSİ -   Hurma, "Ben anlamıyorum gerçekten sabır göstermemiz gerekiyor. Nasıl bir saygı göstermemiz lazım. Rakip takım iki kire kaleye gelemedi. Hadi penaltıyı yanlış gördün ofsaytı yanlış gördün. Bunu anlayabilirim. Tam tempoyu kaldıracağız oyunu durduruyor. Tam atağa geleceğiz oyunu kesiyor. Tacı 2-3 dakikada kullandırıyor. Korneri 5 dakikada kullanıyor. Rakibin kalecisi 5. dakikada atış kullanmıyor. Dünyanın her yerinde oynamak isteyen takıma yardım edilir.  Ne söylemek lazım bilmiyorum. 20 puan geriye düştükten sonra işler düzelir. Ne söyleyeyim. Burada bu kadar emeğe, bu kadar yatırıma, bu kadar mücadeleye hangi saygıyla konuşmak lazım. Yıldırım  bey kendisi Beşiktaş başkanıyken, aynı saygıyla konuşabiliyor muydu? Soruyorum yani konuşabiliyor muydu? bizden aynı saygıyı bekliyor. Ama o düzeyde bir iş yapıyorsa o düzeyde bir hakem olur. Aklın olan budur. Yapamıyorsa yapamıyor yani. Yapamıyor bu arkadaşımız yapamıyor. Üzülerek söylüyorum ki yapamıyor" dedi.

 İNSAN İŞİNİ İYİ YAPMAK ZORUNDA
Yapılan hatalara 'Kasıt demek istemediğini kaydeden Hurma, şu şekilde devam etti:
"Akhisar maçında penaltı, penaltı değil. Kasıt demek istemiyorum. bunu demesi için baka yerler yapması lazım. Burada iş yapıyoruz. Bize neler söylendiğini duydunuz değil mi? Hakikaten Mücadele etti iyi oynadık. Koştu pozisyon bulduk. Atar atamaz. Ama maça dışarıdan karışmak akla uygun değil. Saygılı değil. Herkes bir şey konuşuyor. Saygılı olmak lazım, şöyle olması lazım. İnsan işini iyi yapmak zorunda. Yapamıyorsak yapmayacaksın. Mecbur değilsin ki hakem olmaya. Öyle bir zorunluluk yok.
Kulüp olarak ne yapabiliriz ki... En fazla benim konuştuğum kadar konuşursun. Ha bunun sonucunda ne gelecek onu da bilmiyorum. En fazla bunu yaparsın. Bu ülkenin futbolunun sorunu. Bizler üzülerek söylüyorum ki figüran pozisyonundayız. Üzülerek söylüyorum. Yapacak bir şey yok. Akla uygun değil çünkü. Bu bir şeyi görüp görmeme meselesi değil. Kulübenin sinirleri bozuluyor, taraftarın sinirleri bozuluyor. Gözlemciler orada şimdi not yazıyor. Burada bu oldu, sahaya su atıldı, şimdi haftaya başka bir hasar var. Oyuncunu kaybediyorsun, puanı kaybediyorsun, taraftarı kaybediyorsun puan zaten kaybetmişsin.. Parayı zaten kaybetmişsin... E nasıl olacak? Birilerinin anlatması lazım"

 BİRİNİN ADAM GİBİ DEMESİ LAZIM
Hurma, "Çıkıp birinin adam gibi demesi lazım. Böyle şov yaparak hakem bırakmakla olmuyor. O bırakan arkadaşımız da 10 küsur senedir hakemlik yapıyor. 10 küsur senedir telef etti milleti. Zorla hakemlik yaptı. Zorla yaptı. Şimdi döndü ben pozisyonu seyrettim de bıraktım hakemliği. Böyle bir şey yok. 1. senende bırakacaktın hakemliği. Ya da o düzeye gelmeyecektin. Bu düzey meselesi. Kontrol meselesi. Konuşulması gereken o kadar çok şey var ki.. Terbiyeli gidildi. üzülmüşken nasıl laf söylenir bilmiyorum. Cüneyt Çakır dünyanın en iyi hakemlerinden bir tanesi. O pozisyonu kaçıracağını hiç düşünmüyorum. Hayatımda ne zaman iyi bir şey olsa Cüneyt Çakır geldi. Orada öyle burada böyle. Seyrediyoruz bütün maçları. Biz de hayatımız sabahtan akşama kadar maç seyretmekle geçiyor" diye konuştu.