61SAAT SPOR SERVİSİ PANELDEN BİLDİRİYOR

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, Hüseyin Avni Aker ve Yavuz Selim Stadı ile ilgili siyasi ve bürokrasiye sert çıktı.
Hüseyin Avni Aker ve Yavuz Selim Futbol Sahasının Trabzon’da tarihi bir önene sahip olduğunu ve Akyazı Projesi ile yıkılacağına dikkat çeken Balaban, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a taşıyacaklarını kaydetti.

Balaban, “Yavuz Selim’in yapılışında Futbol Antrenörleri Derneğinin uğraşı var. Şimdiyse sayın Başbakan Trabzon’a geldiğinde ben Ankara’da idim. Bundan daha önemlisi bu ülkenin bu başbakanına bu gider mi? Maalesef gider. Çükü ben kimseyi burada karalamak istemiyorum. Bunu anlatan yok. Biz bir kısmını anlattık. Şehircilik Bakanına anlattık. Nasıl bundan bizim haberimiz yok diyor.  

Sonuç olarak biz şu teklifi yapacağız. Yavuz Selim’de kalacak Avni Aker’de kalacak. Avni Aker’in yıkılmaması, Yavuz Selim’in zemini değiştirilecek. Yavuz Selim’de ki bütün amatör takımlar Avni Aker’in içine taşınması istenecek.

Biz şu teklifi sunacağız. Trabzon’da ki siyasiler ve bürokrasilere sunabilseydik. Fakat anlatamıyorlar getiremiyorlar. Avni Aker bir tarih. Trabzonspor’un var oluşunda o kadar şampiyonluk kazandıran bir şehrin Avni Aker Stadının sen bu ülkenin bırakın Başbakanını, Spor Bakanı veya TOKİ Başkanına desen orayı yıkmaz. Biz bugün anılarımız ile ilgili şeyleri saklıyoruz. Anadolu’da ilk defa şampiyonluk taşıyan kente Avni Aker yıkılacak. Yavuz Selim Avni Aker’de yaşar. Bunu iyi şekilde anlatmaya çalışacağız” dedi.

Türkiye’de Pro-Lisans’ın da bir kağıt parçası olarak görüldüğünü ileri süren Balaban, “Türkiye’de Futbol Antrenörleri camiasında son yıllarda TFF’nin yaptığı haksızlıklar var keşke burada TFF’yi anlatabilseydik. İnsanlar Pro-Lisans alıyor ama onları kullanma fırsatı vermiyorlar. Pro-Lisans aslında bir kağıt parçası oluyor. Biz bunları getiriyoruz. Mücadele bir yere kadar. Orada sen olursan bir şeyler değiştirirsin. Ben ve arkadaşlarım bu işe gönül verdik. Bütün mesaimi buraya ayırdım.” Diye konuştu.