Trabzon Fikir Kulübü, Trabzon'un yetiştirdiği efsane isimlerden olan Hüseyin Avni Aker'in isminin önümüzdeki sezona verilmesini teklif etti.

Trabzonspor'un 50 yıl boyunca top koşturduğu stadyuma ismini veren Hüseyin Avni Aker'in ismi Bordo Mavililerin Akyazı'ya geçmesi ile yerini Şenol Güneş'e bırakmıştı.

Yaşanan bu gelişmler ışığında Hüseyin Avni Aker'in isminin Trabzon Fikir Kulübü'nün önerisi ile önümüzdeki yıl oynanacak olan 2019-2020 yılına verilmesi istendi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Trabzon Fikir Kulübü olarak 2019-2020 futbol sezonuna  Türk sporunun ve Trabzonspor’un temel taşlarından biri olan ve İstiklal Savaşı Gazisi Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Avni Aker’in adının verilmesini teklif ediyoruz. . 

Sayın Aker İstiklal Savaşı Gazisi olmasının yanı sora İstanbul’da Selim Sırrı Tarcan ile çalışıp memleketine dönen ve Trabzon’un ilk spor eğitim profesyoneli olan daha sonra İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü de yapan Trabzon’da futbol haricinde atletizm, güreş gibi birçok branşın da tohumlarını atan büyük spor insanıdır.