61SAAT SİYASET- Cumhuriyet Halk Partii Genel Başkanlığına aday olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon'da il başkanlığını ziyaret etti. Burada partilelere hitap eden İnce, “Hüseyin Avni Aker’de aynı konuşacağım Kadıköy’de de aynı konuşacağım” dedi.

CHP Genel Başkanlığına aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon il Başkanlığını ziyaret etti. Burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan İnce, konuşması sırasında partililer tarafından ayakta alkışlandı.
Konuşmasına Nazım Hikmet’in, ‘Kuva-i Milliye’ şiirinden “Dümende ve başaltlarında insanları vardı ki bunlar uzun eğri burunlu  ve konuşmayı şehvetle seven insanlardı ki sırtı lâcivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirdiler...”dizelerini okuyarak başlayan İnce, tarihten örnekler vererek konuşmasına devam etti.

Karadeniz coğrafyasında ki insanları ilk keşfedenin Fatih Sultan Mehmet olduğunu ifade eden İnce, “Yanında ki insanlarda hep buradan bulundurdu. Bunu Mustafa Kemal Atatürk’te fark etti. Samsun’a geldiğinde yanında hep Trabzonlular vardı. Bende bu yola çıkarken yanımda Trabzonluların olduğunu görüyorum. Bunun farkındayım. Sorumluluğun farkındayım. Bizim derdimiz ülkemizin bu karanlık gününden kurtulmak” diye konuştu.

İnce, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Dış politika yerlerde sürünüyor. İnsanlarımız rehin. Öğretmenlerimiz atanamıyor. Evlatlarımız zorla okullara yerleştiriliyor. Tarım gitmiş. Hayvan üreticisi mahvoldu. Böyle bir durumda sosyal demokratların iktidara gelmesi için her şey uygunken CHP umut olamıyor. Çünkü CHP'nin el fireni çekilmiş. Ben iktidara talip, umut yapmaya talibim.
Ben yüzde 30 başarıyı kabul etmiyorum. Benim hedefim Ecevit'in yüzde 42'sidir. CHP'yi de Trabzon'u da o şanlı günlerimize geri döndüreceğiz. Burası CHP'nin kalesiydi. Ben 1 milletvekiline razı değilim. CHP'nin yüzde 42'de olduğu gibi CHP'nin kalesi olan Trabzon'u yeniden ayağa kaldıracağız”

Türkiye’ye demokrasi getirmek için önce partinin içinde demokrasinin gelmesi gerektiğini ifade eden İnce, “Türkiye'de demokrasi getirmemiz için önce partide demokrasi olması lazım. Sizlerin huzurunda soruyorum. Tüzük mü büyük, genel başkan mı büyük. Tüzük büyük. Genel başkanlar gelir gider. Tüzüğe göre mi Genel başkan seçeceğiz, genel başkana göre mi tüzük yapacağız?
Trabzon'dan, CHP'nin eski bir kalesinden sesleniyorum. Yeni seçilen genel başkan tüzüğü istediği hale getirir. Gelin önce tüzüğü değiştirelim sonra genel başkanı seçelim” dedi.

Genel Başkan seçilmesi halinde yapacaklarını maddeler halinde sıralayan İnce, “Belediye başkanları, milletvekilleri, herkes üyelerle ön seçim olacak.
Duyuyorum ki sayın genel başkan blok listeyi özlemiş. Blok listeyi rüyalarında görüyor artık. Onu yeniden kazandırmak istiyor. Ben blok listeyi tarihin çöplüğüne göndereceğim.
Yüzde 15 kontenjan var. Yüzde 15 yetmiyor, yüzde 30-50'ye çıkarmak istiyorlar. Bu partiye devrimin ve direnişin partisine sözümdür. Beni genel başkan yaparsanız bırakın yüzde 15'i siyasi partiler kanununda ki yüzde 5'i kullanacağım. Bu yüzde 5 ile 27 milletvekili yapıyor. 27 milletvekilliği kontenjan genel başkana yeter de artar bile.
Ben bu partinin evlatlarını CHP genel merkezi önünde kapı önünde bekletmeyeceğim. Örgütün önüne gelecek” diye konuştu.


Kendisinin Genel Başkanlığa aday olmasının bir başkaldırı olduğunu ifade eden İnce, “Tayyip Erdoğan meydanlara çıkıyor. “Ben 1. olamazsam, çeker giderim. Siz yapar mısınız?” diye soruyor. Bizimkilerden ses yok. 5. maddede beni seçerseniz her yer Trabzon gibi. Beni genel başkan seçtiğinizde tüzüğe bir madde önerisinde bulunacağım. Önerim şudur bir genel başkan seçildiği andan itibaren ilk 2 seçimde partiyi birinci parti yapamazsa pazartesi sabaha istifa etmiş sayılır. Tayyip Erdoğan’a bu resti Muharrem İnce çekmeyecek, CHP'nin kurumsal kimliği çekecek. Benden sonra ki genel bakanı da bağlayacak. Uyacak. İlk iki seçimde genel başkan yapamadın evine gideceksin. Analar ne evlatlar doğurdu. Bir yiğit delikanlı gelir iktidar yapar merak etmeyin” dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, “CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve bazı Trabzon delegelerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na” desteklerini açıklamalarına ise, “Volkan Canalioğlu ile Yalova’da yeniden yapılan seçimlerde beraber çalıştık. Kendisine teşekkür ediyorum. Ancak Milletvekillerinin, il başkanının ve delegelerin herkesin görüşü ayrıdır. Ben o imza atanlardan da bana oy geleceğini düşünüyorum “ diyerek cevap verdi.

“Türkiye’nin her yerinde aynı konuşacağınız söylediniz. Hüseyin Avni Aker’de aynı, Kadıköy’de de aynı mı konuşacaksınız?” sorusuna İnce, “Hüseyin Avni Aker’de de Kadıköy’de de aynı konuşacağım. Kim haklı ise onun yanında olacağım. Hukuk sistemi kimi haklı buluyorsa onun yanında olacağım. Adaleti kişiler değil hukuk verecek” dedi.