61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzonspor, bugün Hüseyin Avni Aker Stadında Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor. Ancak bu maçtan çok hafta içerisinde Trabzon Valisi A. Celil Öz’ün yaptığı “Binaların tepelerinden çatılarına kadar  tedbir alınacak’ açıklaması çok konuşulmuş ve Vali Öz, büyük eleştiriler almıştı. 

Ancak dün Fenerbahçe’nin Trabzon’a gelişi sırasında Havalimanında alınan önlemler görenleri hayrete düşürdü. Havalimanının tüm giriş ve çıkışları polis tarafından tutulurken üst bölgelerde de önlemler alınması dikkat çekmişti.
Havalimanında alınan bu önlemlerin ardından Hüseyin Avni Aker’de alınacak önlemler merak konusu olmuştu. Ancak alınan tedbirler abartıldıkça abartıldı. Hüseyin Avni Aker Stadının etrafında ki binaların çatılarına polis çıkarılırken buradan resmen stadın etrafı polis ablukasına alındı. Bölgeden ki komşu illerden takviye ekiplerin geldiği Trabzon’da polis kuş uçurmuyor.
Trabzon’da daha önce İstanbul’da ki Fenerbahçelilerin yaptığı gibi büyük bir olay çıkmamasına karşın Trabzon valiliği ve emniyet müdürlüğününün bu kadar abartılı önlem alması ise yadırgandı.
Fenerbahçe kafilesinin, “Başbakan seviyesinde” korunuyor olması ise “Fenerbahçe terör bölgesine mi geldi?” şeklinde eleştirilerin yapılmasına neden oldu.
Trabzon’a yeni atanan Vali ve Emniyet Müdürünün Trabzon’u ne kadar tanıdığı da bu şekilde ortaya çıkmış oldu.