61SAAT SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Ligin 2. yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Trabzonspor’da, bugün Bursaspor ile oynanan hazırlık maçı 0 - 0’lık beraberlikle sonuçlandı. Teknik direktör Ünal Karaman’ın ayrılışının ardından Trabzonspor’un teknik patronu olarak ilk maçına çıkan Hüseyin Çimşir, maçın ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Kamptaki oyuncu sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Çimşir, “Oyuncu sayımız fazla. Bazen 2 grup yapıyoruz. Oyuncuları hepsini görme adına.. Kolay değil süremiz kısa. Bütün oyuncuları bu süre zarfında görme amacındayız. Onların bu durumunu görüp en iyi kadroyu çıkarmak için çalışıyoruz. Bildiklerimiz var, görmek istediklerimiz var. Onları da bu kampta değerlendirip kimlerle devam edeceğiz hangi oyuncularla devam edeceğiz onun değerlendirmesini yapacağız” dedi. 

NDİAYE’NİN ADAPTASYONU.. 
Ndiaye’nin adaptasyonu ve form durumunun nasıl olduğu sorusuna ise Çimşir, “Ndiaye enim daha önce bildiğim oyuncu. Türkiye’ye yabancı değil. Bu ligi biliyor. Stok’ta çok fazla süre almadı onun eksikliği var ama bakıldığında iştahı arzusu gayet iyi. Arkadaşlarıyla uyumu iyi. En kısa sürede adaptasyonu atlatacağını düşünüyorum. Bu ülkeyi biliyor..” dedi. 

UĞURCAN, YUSUF VE ONAZİ’NİN DURUMU
Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Uğurcan ve Yusuf ile ilgili gelen soruya Çimşir, “
Uğurcan, Kayseri maçında sakatlanmıştı. Burkulma ile beraber.. Yusuf Sarı Konya maçında sakatlandı. Burada da Cafer’e darbe geldi ağrısı olunca çıkardık. Kerem’de arka adalede sıkıntı vardı. Onu da koruma adına çıkardık. Sakat oyuncular var. Onların toparlanması aramıza katılması hem kadro alternatifi anlamında güç katacak”’ diye yanıtlarken Onazi’nin form durumuna ise, “Aşağı yukarı 1 seneden fazla oldu. Dönem dönem oynamaya başladı. İlk yarı UEFA maçı ve Kupa maçında kullandık. Kolay değil. 1 sene futboldan uzak kalmak, yaşadığı sakatlık ve sonrasında sıkıntılar. Onun istediği bıraktığı forma süre alacağı aşikar. Niyeti iyi, gayreti iyi.. Arkadaları ile beraber çalışıyor. Zaman neyi gösterecek görüp bakmak lazım’” diye konuştu. 

İKİNCİ YARI ŞANSINI NE GÖRÜYOR
Çimşir, ikinci yarı için şanslarını nasıl gördüklerini ise, “Şansımızı yüksek görüyorum. Bence çok kaliteli bir kadro var. bu kadronun bu işi başarabileceğini düşünüyorum. +Şartlar neyi gösterecek bilme şansımız yok. Ben oyuncu grubuna inanıyorum. İstenilen arzulanan hedefe hep beraber ulaşırız” diye yanıt verdi. 

BİR İKİ TRANFSER YAPILACAK
Transfer olarak bir iki tane daha oyuncuyu kadroya katmayı planladıklarını ifade eden Çimşir, “Biz zaten ilk yarının sonra doğru oyuncularla ilgili katılması ile ilgili düşüncelerimiz vardı. Onları başkan ve yönetimle konuşmuştuk. Bunlardan bir tanesi Ndiaye’ydi. Bundan sonrası ile ilgili bir iki tane daha transfer yapmayı düşünüyoruz. Ama devre arası hem ekonomik olarak hem de aradığınız oyuncu anlamında işler kolay değil. Ekonomisi uyacak mı bize uygun oyuncu olacak mı onu değerlendirmek lazım. Burada ki oyunculardan çok daha iyi olursa, burada ki rekabeti  çok daha yukarı çıkacak oyuncu ve anlayışı olursa katabiliriz.. “ dedi. 

TALİSCA GİBİ BİR OYUNCUNUN KULÜPTE OLMASI HERKESİN İSTEDİĞİ.. 
Talisca sorusuna ise Çimşir, “Talisca tabi herkesin bildiği bir oyuncu. Benim bildiğim yanlış hatırlamıyorsam 21 - 22 yaşında. Ekonomisini düşünerek İngiltere kariyeri varken gitti.  farklı amaçla gittiğini düşünüyorum. O ekonomide bir oyuncu nasıl olur ne olur bilemiyorum. Oyuncu olarak sorarsanız Talisca gibi bir oyuncun bu kulüpte olması herkesin istediği bir şeydir. Ben çok hayal olarak görüyorum.” şeklinde yanıt verdi.