Trabzonspor - Erciyes maçının hakemi Hüseyin Göçek, dün akşam nasıl maç yönetti. Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz, Göçek'i değerlendirdi. Ancak Göçek, Trabzonspor'un yediği gol öncesi Musa Nizam'a yapılan faulü görmezden gelirken Kayseri Erciyes ceza sahasında Aykut'un ayağına basılmasını es geçerek penaltıyı çalmadı. Bütün faullerde de Erciyes'i tutması ise dikkat çekti. Buna rağmen Yavuz, Göçek'in yönetimini beğendi..

İŞTE YAVUZ'UN O DEĞELENDİRMESİ: 

18. haftanın açılış maçlarında görev alan hakemlerimiz, mükemmel yönetimleriyle adeta parmak ısırttılar. Özellikle Trabzon maçında Hüseyin Göçek, son dönemlerin bence en güzel maçını yönetti. Faul kararlarında öyle bir standart yakaladı ki, hangisi yanlış diye arasanız bulamazsınız. Yani hepsi doğruydu. Ceza alanı içerilerine hakim, kargaşaya ve kavgaya sebebiyet vermemek için de gözü hep oyuncuların üzerindeydi.

Bir hakem eğer kalitliyse, avantaj kuralını iyi uyguluyor demektir. Hüseyin Göçek fevkalede güzel avantaj kararları verdi. Top oyun dışı olunca da sarı kartlarını çıkararak, oyunculara gösterdi. Bu gerçekten oyunun güzelleşmesi açısından önemli bir hakem yorumuydu. 3 tane gol atıldı. 3 gol de tertemizdi. Trabzonlular, Kayseri Erciyes'in golüne çok itiraz etti ama kesinlikle faul yoktu. Çıkardığı sarı kartların hepsi faullerde olduğu gibi doğruydu. 90+3'de Trabzonlu Ferhat, Edinho'yu çekti indirdi. Hakem zaten çok dikkatliydi ve beklemeden faulü işaret etti.

Kartını çıkaracakken Kayserili Edinho, Ferhat'a resmen bel hizasına gelecek şekilde net bir tekme attı. Hakem Hüseyin Göçek tereddütsüz kırmızı kartını Edinho'ya, sarı kartını da Ferhat'a çıkarttı. Edinho çıkarken çok tepki gösterdi, son derece haksızdı. Tekme atıyorsun, hala bir şey yapmadım diyorsun. Bu maçın bence Hüseyin Göçek en önemli unsurlarından biriydi. Hep eleştirecek değiliz ya, kocaman bir alkış sana sevgili Hüseyin Göçek.