6 Yerli Sahaya Çıkacak

Başkan Vekili İbrahim Usta, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerine aynen katılıyorum. Çok doğru tespitler yaptı ve son derece de haklı. Benim şahsi görüşüm de şudur, Yabancı oyuncu konusunda sınırlandırma mutlaka yapmalıyız. En az 6 yerli oyuncu sahada olma ki, milli takımımız beslenebilsin. Takımların kadrolarına baktığımızda, Türkiye ligi mi yoksa Avrupa ligi mi karıştıracak noktasındayız” dedi.

Geçiş Ligi Olmamalıyız

Mutlaka kriterler konulması gerektiğin de ifade eden Usta, “Örneğin, ülkemize gelecek olan yabancı futbolcu yaşı 25-30 yaş aralığında olmalı. Veya en az, 30 kez kendi ülkelerinde milli olduktan sonra Türkiye’ye transferleri olabilir. Türkiye’ye gelen ve gelecek olan yabancıların Çin ve Katar’dan önceki durak yeri bizim ülkemiz olmaması gerekiyor. Geçiş yeri biz olmamalıyız. Dünya futbolcuyla boy ölçüşeceksek bunlar mutlaka yapılmalı” dedi.

Amatöre Kadar İndiler

İbrahim Usta ayrıca, süper ligden küme düşen ancak sözleşmesi devam eden yabancıların sözleşmeleri bittiğinde gönderilip yerlerine yabancı oyuncu alınmaması gerektiğini de belirterek, “Düşünün amatör küme de bile yabancı oyuncular var. Bu kuralın da tepeden tırnağa değişmesi gerekir. İlk yönetim toplantısında bunları masaya yatırmalıyız” diye konuştu.
(TAKA)