TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve başkan vekili İbrahim Usta, Trabzonspor kongresine sayılı günler kala başkana adaylarına birleşme çağrısı yaptı.

‘TRABZONSPOR SEVDALISIYIM’
Trabzonspor’un TFF’deki sesi olmak için görev olan Usta, Trabzonspor sevdalısı oluduğunun altını çizerek, “Dürüstlük, saydamlık, hoşgörü, güven  ve manevi değerleri içsel yaşantımda kendime yol arkadaşı seçmiş, içinde yaşadığım güzel Trabzon’umun ve Türkiye’min sorunlarını kendine dert olarak bilerek sosyal sorumluluğu hep ön planda tutmaya çalışarak "baki kalan bu gök kubbede hoş bir seda bırakmayı" amaçlayan bir kariyer süreci var etmeye gayret göstererek gençlere örnek olmayı benimsemiş Bir Trabzon ve Trabzonspor sevdalısıyım” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETMEK
BOYNUMUN BORCUDUR
Trabzonspor’da çözümlerin ‘Boynumun borcu’ olduğunu söyleyen Usta,”Bu şehirde genç yaşlarda başlayan sivil toplum önderliğim (inş. odası vs) Trabzonumuzun ve Trabzonsporumuzun sorunlularının çözümünde her daim gündeme gelmemizi sağlamıştır. Bu değerli ve anlamlı değerler için arkadaşlarımın ve karakterimin sesini dinleyerek elimden gelen her türlü gayreti "o günün şartlarında" en iyi şekilde yerine getirmek boynumun borcu olmuştur. İçinde yaşadığımız anda Tüm Türkiye'de olduğu gibi güzel Trabzonumuzda da insanımızın siyasi ve sosyal ortamlarda bölünmüşlüğün görüldüğünü ve bu bölünmüşlüğün her geçen gün arttığını ve ilişkilerin değersizleştiğini görmekteyim.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYLARINA BİRLİK ÇAĞRISI
Yaklaşan Trabzonspor başkanlık seçimleri için Usta, “Trabzonsporumuzun içinde bulunduğu durumdan daha iyi günlere gelmesi için yapılacak kongre sürecinde aday olan arkadaşlarımıza  "ben demek yerine biz demeyi" söylemelerini sürekli tavsiye etmeye çalıştık, çalışmaktayız. Trabzonsporun derdi Trabzon şehrinin derdidir. Trabzonspordaki her türlü olumsuzluk (maddi-manevi) bu şehrin sokaklarına, ilçelerine, köylerine ve evlerine kadar sirayet eder. Bunun bilincinde olarak, kanaat önderlerinin, sivil toplum örgütlerinin, üyelerimizin ve taraftarlarımız birlikte olamaya, birbirine saygı duymaya en kısa zamanda ortak eylemde bulunmaya zorunludur. Buna, en az Trabzonsporumuz kadar şehrimizin tüm katmanlarının (sosyal, kültürel, ekonomik)  ihtiyacı vardır” dedi.
Trabzonspor’un seçimler sonrası mahkeme kapılarında olması ciddi zararlara neden olduğunu savunan Usta,“Biz Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak birbirimizi suçlamaya, hakir görmeye, tehdit etmeye dönük harcayacak bir saniyemiz kalmamıştır. Biz uğradığımız haksızlıkları, birbirine mahkemeye vererek, birbirimizi kamuoyu karşısında rencide ederek ne engelleyebiliriz ne de üstesinden gelebiliriz. Bu kongrede atılacak dostluk adımları ve iyi niyet gösterimleri bu şehri rahatlatacak, kahve sohbetlerinden sokaktaki davranışlarımıza ve bir birey olarak yüz mimiklerimize, ruh sağlığımıza yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

TEK ÇATI ALTINDA BİRLİKTE GİDİLSİN
Trabzonspor için elini her zaman taşın altına soktuğunu altını çizen Usta, “Ben İbrahim Usta olarak, bu şehir ve bu Büyük futbol takımı için her daim elimi taşın altına soktum ve sokmaya devam edeceğimi, her bir kardeşim, abim ve taraftarımla işbirliği yapmaya hazır olduğumu belirtirim. Bu bağlamda kongremize tek çatı altında birlikte  gidilmesinin en hayırlısı olacağını düşünüyorum.Bu sağlanamadığı taktirdetarafsız olduğumu kamuoyu’na duyuruyorum”

SAYGILARIMLA….