61SAAT SPOR SERVİSİ

İdmanocağı Kulüp Başkanı Mehmet Öz, kulübün eski idari koordinatörü Hasan Şahinkaya’nın yaptığı açıklamalara cevap verdi.

SÖZLER TUTULMADI

Başkan Öz, Şahinkaya’nın iddialarının doğru olmadığını ifade ederek, şu açıklamaları yaptı: “İdmanocağı Kadın Futbol Takımı 2015 yılında kapanacakken dönemin hocası Gürkan Çavdar tarafından yanımıza getirilerek faaliyetlere Hasan Şahinkaya sponsorluğunda devam etmek istediklerini söylediler. Yaptığımız görüşmelerden sonra kendilerine 20 kişilik takımı (her yıl 3. ya da 4. tamamlayanbir takımı) teslim ettik. Teslim ederken de kesinlikle borç kabul etmediğimizi, kendi paralarını değil faaliyetleri sponsor desteği ile yapmalarını, herkesin bir ailesi olduğunu ve aile kavramını rencide edecek davranışlardan uzak durmalarını istedik. Ayrıca kendi yönetimlerine karışmayacağımız sözü ile Kadın Futbol Takımı’nı kendilerine teslim ettik.”

ÖDEMELER RESMİ DEĞİL

Öz, şöyle devam etti: “Bie 1 yıl Acarlar İnşaat sponsorluğu vaadi yaptı, 2 yıl Kebir Sür vaadi yaptı ama hiçbiri gerçekleşmedi. Gelinen süreçte teslim ettiğimiz hiçbir oyuncu kalmadığı gibi para verilerek alındığı söylenen oyuncular da takımı terk ettiler. Yapıldığı söylenen ödemeler hiçbir şekilde kulüp hesaplarınan olmadığı gibi kulüp unvanlı bir belge, dekonta da dayanmamaktadır. Basın toplantısında gösterilen defterdeki ödenen kişilerin geri dönüşleri ise daha acı verici oldu. Ödendiği söylenen sağlık harcamalarının ödenmediği (VİA Hastanesi ve Sportofit), sporcuların büyük kısmına ya ödeme yapılmadı ya da çok küçük miktarlarda yapıldığı tespit edilmiştir.”

OYUNCULARI SATIŞ RAKAMLARINI AÇIKLADI

Başkan Öz, “Bu süreç içerisinde birçok kişi yada kurum ile karşı karşıya kaldık. Yapılmayan ödeme nedeni ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Hakem kurulu, KTÜ, Beşiktaş takımı gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür. Alınan ilişiksiz belgesine istinaden satış yapılan sporcunun bedeli kendi hesabına gönderilmiştir. Bu sezonun sonunda Yıldız müsabakalarında kaçak oyuncu oynatılmasına göz yumulmuş ve kulübümüzün ceza almasına neden olmuşlardır. Çeşitli yerlerde bulunan kişilere kulüp başkanı olduğunu söylediğini bile kulak arkası ettik. Bütün bunlara rağmen yaptığımız yönetim toplantısında takımın kapatılacağını dolayısıyla sporculara ait lisansların kendisine verileceğini söyledik. Kulüpte kalan 3 oyuncu hariç tüm lisanslar kendisine verilmiştir. 3 sporcu ise para ödenmeden alınan eski kulüplerine bedelsiz olarak geri gönderilmiştir. Her şeye rağmen tespit edilemeyen ödemelerine karşılık kendisine verilen sporcu ilişiksiz belgelerine oyuncuları satarak kendi hesabına geçirmiş olduğunu belirledik. Emine Demir 18 bin lira, Gülbin Hız 25 bin lira, Fatoş Yıldırım 15 bin lira, Selda Akgöz 15 bin lira, Arzu Karabulut 18 bin lira, Henrite Akbaba 15 bin lira, Nagehan ve Başak 15 bin lira. Bugün kurulan takım ise tamamen tarafımızdan alınan yeni futbolculardan oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.