61SAAT SPOR SERVİSİ

Bölgesel Amatör Lig 3.grupa zirve mücadelesi veren Zağnosspor yarın grubun lideri Iğdır Aras ile karşılaşacağı maç öncesi olay çıktı.

Trabzonspor TS Club’lardan Sorumlusu ve Zağnosspor Kulübü Başkanı Emre Aksoy yer aldığı kafileye göstericiler havai fişek ile saldırdı.

Futbolcuların yer aldığı kafile ise güvenlik tedbirleri için konaklayacakları Grand Yıldırım Otel’e önceden gönderildi.

Güvenlik Güçleri eşliğinde Iğdır’a gelen Zağnosspor kafilesine yapılan saldırıda yaralanan olmazken güvelik güçlerin müdahaleleriyle eylemciler mavi beyazlıların konaklayacağı otelin çevresinden uzaklaştırılmaya çalışıyor.

Zağnosspor'un konakladığı otele ise güvenlik güçlerinin önlem almasına rağmen otelin önünden geçen bazı araçlardan torpil ve taşlı saldırılarda bulundu.

IĞDIR BELEDİYESİ'NE AİT ARAÇTAN SALDIRI İDDİASI

Otelin önünde taraftarların üzerinde bulunarak saldırı yapmış olduğu araç Iğdır Belediyesi’ne ait olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerindne yapılan açıklamada aracı kullanan şahsın ise belediye personeli S.D olduğu kadyedildi.

Bunun üzerine ise güvelik güçleri mavi beyazlıların konakladığı otelin sokak giriş çıkışlarını kapattı.

AKSOY, "SAHADA GÜÇLERİ YETMEYECEK SAHA DIŞINDA OYNUYORLAR"

Konuyla ile ilgili olarak ise başkan Emre Aksoy 61saat .com'a açıklamalada bulundu.

Aksoy şu ifadelere yer verdi;

"Adamlar her türlü baskıyı kuruyorlar. Havai fişekler torpiller taşlar ne bulduysalar şimdi otelimize atıyorlar.  Biz bu adamları ağırladık, ettik yatırdık kaldırdık, centilmenlik bu değil. Güçleri bu kadar demek sahada oynayamayacaklarını anladılar ki güçleri saha dışında yetiyor. Ama güvelik güçleri yanımızda bizi güvende tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Iğıdır Aras kulübünden ise henüz bizi arayan olmadı. Bu olayları kimlerin yaptığı ortada” ifadelerini kullandı. 


TEHDİT DOLU MESAJLAR

Zağnosspor'un sosyal medyada bulunan hesaplarına müsabaka öncesi şok mesajlar geldi. Iğdır Arasspor taraftarı olduğu öğrenilen kişiler tarafından atılan mesajlarda, ''Iğdır'a gelin... Bize silah gösteren de gelsin, size gösterelim cehennemi'', ''Iğdır'a gelmeyin sakın. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. S... Trabzonlular, Arasspor şampiyon'', ''Gelin gelin Iğdır'a, o.... ç... silah gösterin'', ''Sizin yerinizde olsam gelmezdim kardeş Iğdır'a, ben maçlara falan gitmem de duyuyoruz her yerde'', ''Iğdır sizin son cehenneminiz, tabelasını geçtiğinizde Allah büyük, çok şeyler olacak. '', ''Cehenneme hazır mısınız, fazla bekletmeyin bizi'', ''Bekliyoruz Iğdır'a, sabırsızlanıyoruz'', ''İ...ler silah çekiyordunuz öyle mi. Gelin pompalı şovu görün i...neler. '', ''Sizi bekliyoruz i...neler. Bir ikinci Aşkale faciasından öte şeyler olabilir, beklemedeyiz'' şeklinde mesajlar atıldı.