Fatura Trabzon’a mı?

Çaykur Rizespor’un küme düşmesinin sorumlusu olarak Trabzonspor’u göstermesi tartışma konusu oldu. Sezonun son haftasında Çaykur Rizespor ile Alanyaspor ve Trabzonspor ile Bursaspor arasında oynanan müsabakaların önemi çok büyüktü. Çaykur Rizespor, Alanyaspor karşısında 1-0 öne geçtikten sonra Trabzon-Bursa maçından gelecek habere kilitlenmişti. Trabzonspor, Bursaspor karşısında öne geçtiğinde Çaykur Rizespor cephesinde büyük bir sevinç yaşanıyordu. Ancak Bursa’nın önce beraberliği yakalaması ardından galibiyet golünü bulmasıyla Çaykur Rizespor’un umutları bitti.  

Son Hafta Mucize Olmadı

Müsabakaların bitiş düdüğünün ardından lige veda eden taraf Çaykur Rizespor olunca kıyamet koptu. Yeşil-Mavililer, küme düşmenin sorumlusu olarak Trabzonspor’u gösterdi. Sosyal medya hesaplarından Yeşil-Mavili taraftarlar Trabzonspor’a tepki gösterdi. Gelinen noktada Çaykur Rizespor, 34 hafta sonunda 10 galibiyet, 6 beraberlik, 18 mağlubiyet elde etti. 10 galibiyetin üçü son üç haftada Gaziantepspor, Osmanlıspor ve Alanyaspor karşısında alındı. Çaykur Rizespor, altı maç üst üste kazanamadığı dönem rakiplerinin 5 puan önündeyken küme potasına düştü.

Karaman İnadı

Küme potasındaki takımlar ise üst sıralara tırmanmaya başladı. Bu süreçte yönetim, teknik direktör Hikmet Karaman’ı göndermemekte inat etti.  Başkan Metin Kalkavan, ‘Düşeceksek de Hikmet Kanaman ile düşeceğiz” açıklamaları yaptı. Gelinen noktada mucizeyi gerçekleştirmeye çok yakın olan Çaykur Rizespor, son haftada lige veda etmenin üzüntüsünü yaşadı. Ayrıca kümede kalma maçında Çaykur Didi Stadı’nın boş kalması, taraftarların müsabakaya yeteri kadar ilgi göstermemesi de dikkatlerden kaçmadı.