HAMDİ ASLAN


Trabzon dersine iyi çalıştı


Trabzonspor 3 gün önce Avni Aker’de çok kötü bir futbol ortaya koyarak sahadan farklı skorla yenik ayrılmıştı. Bu maçta özellikle ortaya koydukları futbolla tam bir hayal kırıklığı yaratmışlardı. Bu görüntüde ki Trabzonspor’un 3 gün sonra bu kez deplasmanda nasıl bir performans ortaya koyacağı benim için büyük bir merak konusuydu.


Bordo-Mavili takımın 3-4 gün önceki maça karşın dün akşamki 90 dakikaya dersine çok iyi çalışarak çıktığı görüldü. Çünkü Bordo-Mavili takım çok farklı bir grafik ortaya koydu. Bordo-Mavili takım Galatasaray karşısında her iki yarıda çok doğru oynadı. Trabzonspor’un bu karşılaşmada ki en büyük eksikliği ise yakaladığı kontra ataklarda son hamleleri iyi yapamaması oldu. Bu sezon lig içeresinde de bu konuda çok olumsuz bir görüntü çizdi.

Bunun dışında kaleci Tolga ile birlikte en uçtaki oyuncuya kadar tüm oyuncular görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. 3 gün önceki kötü futbola nazaran dün akşamki iyi futbolu ise düşünce olarak ilgili olduğu kanısındayım. Kötü futbol bana göre tamamen oyuna motive olamamakla alakalı. Oyuncular bireysel motivelerini yaptıklarında nasıl etkili olduklarını gösterdiler.


Özellikle teknik direktör Şenol Güneş’i kutluyorum. Şenol hocanın 3 gün önceki yapılan yanlışlıkları çok iyi analiz etti. Böyle maçın ardından toparlanmak kolay olmaz. Güneşte takımın dün akşamki iyi futbolun oynanmasında büyük rol oynayan isim oldu. Trabzonspor’un kalan iki maçında da çok daha iyi bir futbol ortaya koyacağını düşünüyorum. Bu iki maç öncesi dün akşam Galatasaray karşısında ortaya konan futbol ve alınan beraberlikte Bordo-Mavili takım için moral oldu.






Hami MANDIRALI


Müthiş mücadele

Trabzonspor dün akşam Galatasaray karşısında müthiş mücadele örneği sergiledi sahada. Bütün oyuncular çok hırslı istekli ve iştahlıydı. Çok dikkatli oynayarak rakibe de pozisyon vermediler. Trabzonsporlu oyuncular kalitelerini sahaya yansıtınca futbolun güzellikleri de ortaya çıkıyor.

3-4 gün aradan sonra böyle müthiş oynayan Trabzonspor’un kendilerini maça iyi hazırladıkları zaman neler yapabilecekleri çok iyi görüldü. Galatasaray ilk yarıda çok etkisizdi. Çünkü bu kadar etkisiz oluşlarında karşılarında çok dirençli bir Trabzonspor’un olması etkili oldu. İşi daha ciddiye alan Trabzonspor, Galatasaray karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.


Hem oynatmadılar hem de fırsat buldukça kontradan etkili ataklar geliştirdiler. Bütün oyuncular topu aldıklarında Burak’ı aradılar. Hâlbuki ki kafalarını kaldırıp bakabilselerdi daha müsait pozisyonda olan arkadaşlarını görebileceklerdi. Böylelikle hem pozisyon zenginliği hem de gol atma şansları daha çok olacaktı.


Müthiş oyun, müthiş mücadeleye kazanmayı da katabilseler di buna doyum olmazdı.


Her iki takım kalecisi de bu oyunun skoruna etken eden iki önemli unsur oldu.

Hep böyle oynasınlar. Taraftarlarında gönlünde hep alkışı hak etsinler.