Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, yeni hoca için hemen harekete geçti. Başkan Muharrem Usta'nın "Yabancı hocanın kadroyu, Trabzon'u, ligi tanıması çok zaman alır. Bu da bize yeni handikaplar yaratır. İhtiyacımız olan deneyimli, kadroyu çekip çevirecek bir enerjidir. Fatih Terim de bunun için en iyi seçenek olur" görüşü sonrası ilk olarak tecrübeli hoca ile temasa geçildi.

USTA GÖRÜŞEBİLİR
Genel sekreter Gençağa Meriç, tecrübeli çalıştırıcı ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede Terim'e yardımcı olarak Ali Kemal Denizci, Ünal Karaman ve Hüseyin Çimşir üçlüsünden birisinin önerildiği öğrenildi. Başkan Muharrem Usta'nın, düşünmek için süre isteyen kurt hoca ile bugün yüz yüze görüşebileceği belirtiliyor. Terim'in ardından bordo-mavili kulübe gelmeye sıcak bakan Rıza Çalımbay ile de görüşme yapıldı. Çalımbay'ın ekibiyle birlikte gelmeye hazır olduğunu ilettiği ve bu konuda temasların yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi. 

YABANCILAR LİSTEDE
Dün açıklama yapan Çalımbay, Trabzonspor'u istediğini ilan etti. Fatih Terim'de sorun çıkması durumunda Çalımbay ile sözleşme ihtimalinin yüksek olduğu dile getiriliyor. Yerli iki teknik adamın yanı sıra birçok yabancı hocayla da temasların sürdüğü ifade edildi. Geçmişte Türkiye'de çalışan Prosinecki'nin yabancı teknik adamlar arasında ilk sırada olduğu ayrıca Mechel Preud'homme ve Claude Paul ile de görüşme yapılacağı ifade edildi. Teknik direktör arayışlarının iki gün içinde sona ereceği ve bu sürede takımı Altyapı ve Gençlik Geliştirme Sorumlusu İhsan Derelioğlu'nun çalıştıracağı açıklandı. Derelioğlu ilk idmana çıktı.