SAVUNMA OYUNCULARINA ÖZEL ÇALIŞMA
Trabzonspor, pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı Süper Final'in ilk maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kadıköy'den 3 puanla dönme hesapları yapan teknik direktör Şenol Güneş, ilk golün önemi üzerinde duruyor. Tecrübeli hocanın, oyuncularını bu konuda uyararak, "Kadıköy'de F.Bahçe seyirci avantajıyla maça hızlı başlayacak. Onların baskısını kırmak için ilk golü biz atmalıyız. Öne geçersek, risk almak zorunda kalırlar, işimiz kolaylaşır. Bir golle Kadıköy'ü fethedebiliriz" dediği öğrenildi.
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı derbi maçlarında sadece birini kazanan, deplasmanda oynadığı derbilerde ise Beşiktaş ve Galatasaray'a kök söktüren Trabzonspor, Fenerbahçe'yi de aynı taktikle Kadıköy'de devirmenin planlarını yapıyor. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda olaylı biten ve bordo-mavili takımın 2 maç ceza almasıyla sonuçlanan karşılaşmanın ardından Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda nasıl bir müsabaka oynanacağı merakla beklenirken, bordo-mavili takımın aklında ise sadece 3 puan var. Normal sezonda İstanbul'un 3 büyük takımına karşı üstünlük kuramayan bordo-mavili takım Süper Final maçlarında karşılaşacağı ezeli rakiplerine üstünlük kurarak en azından Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak dereceyi elde etmeyi amaçlıyor.

Normal sezonda Fenerbahçe maçlarını basına ve taraftara 3 gün önceden kapatan Güneş, bu kez normal maçlarda uygulanan programı uygulayarak antrenmanları basına ve taraftara 2 gün önceden kapattı. Takımını, Fenerbahçe ile oynanacak olan karşılaşmaya rahat hazırlanması ve önceki maçlarda yaşanan baskı ve stres ortamından uzak tutarak Kadıköy'e rahat bir takım çıkarmayı hedefleyen Güneş'in farklı bir terapi ve taktikle sarı-lacivertli takımın karşısına çıkmayı planlıyor.

Ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ı 2-1 yenen, Galatasaray karşısında galibiyeti kaçıran ve 1-1'lik sonuca razı olan takımının derbi performansından memnun olan Güneş, Fenerbahçe karşısında oyun şablonunu değiştirmesi bekleniyor. Lig'de oynanan son 4 maçta elde edilen beraberlikle 8 puan kaybeden bordo-mavili takımda Fenerbahçe maçına diriliş maçı olarak bakılırken teknik direktör Şenol Güneş'in, ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenmesi halinde ise teknik direktörlük kariyerinde bir ilk gerçekleştirmiş olacak. Teknik adamlık dönemlerinde Fenerbahçe ile deplasmanda 9 maç yapan Güneş söz konusu maçlarda galip gelemedi. 3 maçtan beraberlikle ayrılan Güneş'in takımları 6 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.
Cevat KOL