61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Cemil Usta Sahasında yaptığı antrenman ile başladı. Saat 18:30'da başlayan idmanı çok sayıda basın mensubu takip etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor'un başında ilk defa idmana çıkarken, kendine güveni görülmeye değerdi.
Trabzonspor'un yeni sezon öncesi yaptığı ilk idmana eski Teknik Direktör Tolunay Kafkas tarafından kadrı dışı bırakılan Janko, Emerson ve Henrique, Zokora ve Bamba katılmadı. Bu futbolcuların izinli oldukları bu nedenle idmana katılmadıkları açıklandı.
İdman öncesi futbolcuları sahada toplayan Teknik Direktör Akçay, burada kısa bir konuşma yaptı. Trabzonspor'un zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Akçay, "Geçen sezon yaşanan aksaklıklar sizin suçunuz değil. Ancak burada aidiet duygusu oluşturacağız. Biz kimseyi göndermeyeceğiz" dedi.
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleşilen İrlanda Cumhuriyeti takımı Derry City ile ilgili de konuşan Akçay, "Onlarda sezon oynanıyor. Biz yeni başlayacağız. Burada kondisyon açısından yetişmemiz gerek. Zor bir maç olacak" dedi.
Akçay'ın konuşmasının ardından yeni sezon öncesi topluca fotoğraf çekildi. Ardından ise idman ilk etapta düz koşu yapılırken ardından da teknik idmana geçildi.
Geçtiğimiz günlerde ameliyat olan kaleci Fatih'in ise takımdan ayrı çalıştığı görüldü.
1461'den Trabzonspor'a tranfser olan Fatih, Caner, Yusuf ve Abdulkadir'in takıma hemen ısındıkları gözlenirken Batuhan'ın yabancılık çekmediği gözlendi.

KAYNAK: 61SAAT.COM