Sosyal medya hesabından futbolcusu hakkında çok önemli ifadeler kullanan ve golcü oyuncunun yazın Trabzonspor’a imza atacağını belirten Graziano Battistini’nin tweeti Leeds United taraftarlarınca bir hayli ilgi çekti. Bordo mavili kulübün 200 bin euro’ya kiraladığı ve 1 milyon euro’luk satın alma opsiyonu koyduğu Ekuban için yorumda bulunan İngilizler bu anlaşmanın her iki taraf için de iyi olduğunu yazarken, taraftarlar 25 yaşındaki Ganalı’nın Türkiye’de başarılı olabileceği yönünde görüş birliğine varıldı.

Leeds United’da 21 maçta 2 gol 1 asist yapan Caleb Ekuban, Trabzonspor’da 30 maçta 8 gol 2 asistlik performansıyla göz doldurdu. Oynadığı futbolla kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelen Ekuban’ın maliyeti Başkan Ahmet Ağaoğlu tarafından bir hayli uygun görülürken Trabzonspor’un 31 Mayıs’ta golcü futbolcuyla sözleşme imzalayacağı anlaşıldı.

Ekuban’ın menajerinin tweetine karşılık veren İngilizler, oyuncunun Trabzonspor’a 1 milyon euro’ya satılmasını uygun bulurken, Leeds taraftarlarının Ekuban’ı takımda görmek istemedikleri gözlemlendi.

İşte Leeds United United fanlarının attığı Caleb Ekuban tweetleri…