Kura çekiminin ardından AP'nin sorularını yanıtlayan Infantino, UEFA disiplin müfettişlerinin Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılımı için Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun "şikeiddialarıyla" ilgili kararını içeren dosyaların üzerinde çalıştığını açıkladı.

Infantino "Karışık bir dosya ve bizim disiplin organlarımız prosedürü uyguluyor. Ortada büyük bir dosya var. Bu binlerce sayfa anlamına geliyor" dedi.

AP, Fenerbahçe'li yöneticilerin bu konuyla ilgili sorulara yanıt vermediğini de belirtti.

Haberde Fenerbahçe'nin Vaslui'yi elese bile daha sonra kupadan men edilebileceği belirtildi.

Ancak İnfantino'nun bu açıklamaları Türk medyasında pek yankı bulmadı. İstanbul merkezli basın kuruluşları Fenerbahçeli taraftarlara hala üzücü haberin geleceğini veremedi. Bir kaç gün önce davul zurnalı haberler yapan, hatta Disiplin Kurulunun kararının kesin verdiğini ve Fenerbahçe'nin men edilme olasılığının ortadan kalktığını okuyucularına duyuran İstanbul basını dün İnfantino'nun açıklamaları ile fena bir şekilde faka bastı. O yüzden açıklamayı ancak bugün Fanatik gazetesi " İnfantino mide bulandırdı'' diye başlık atarak veriyor. Haber içeriğinde direk açıklamaları veren Fanatik Gazetesi böyle bir başlık atarak taraflı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.