Beşiktaş ile İnönü Stadı’nda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor geri sayıma geçti... Çalışmalarına ara vermeden Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde devam eden Bordo-Mavililer’de, teknik heyet de kadroyu şekillendirdi. Karadeniz temsilcisi bu zorlu İstanbul deplasmanındaki karşılaşmaya büyük umutlarla transfer edilen golcü Mark Janko ile başlayacak. Bu haftaya kadar beklenen şansı bulamayan ve 90 dakikayı çıkarıp çıkaramayacağı tartışılan 1.93’lük forvet ilk 11’de sahaya çıkacak. Avusturya Milli Takımı’ndaki performansıyla büyük beğeni toplayan ve Kazakistan ağlarını iki kez havalandıran yıldız futbolcu, Karadeniz ekibinin Beşiktaş karşısında en önemli silahı olacak. Milli takımının Dünya Kupası Elemesi maçında 90 dakika sahada kalan Janko performansıyla teknik direktör Şenol Güneş’in kafasındaki soru işaretlerini yok ederken, kaleci Onur Kıvrak’ın da sakatlığından tamamen kurtulması camiada yüzleri güldürdü.

Kale emin ellerde

Milli maçlar nedeniyle verilen arada Gürcistan’ın Torpedo Kutaisi takımıyla oynanan hazırlık maçının ilk yarısında sakatlanan Onur yürekleri ağza getirmişti. Kulüp doktorları, Onur’un ciddi bir sorununun olmadığını açıklarken, Beşiktaş karşılaşmasında forma giyebileceği belirtildi. Kazakistan’ın Oktohetpez ekibine karşı ise tedbir amaçlı oynatılmadığı belirtildi. Onur’un çekilen MR’ının temiz çıktığı ve pazar günü sahadaki yerini alacağı ifa edildi.

Beşiktaş’a kaybetmiyorlar!


Ligin 8. haftasında Beşiktaş’a konuk olacak Trabzonspor, bu deplasmanda kaybetmiyor. Bordo-Mavililer, İnönü Stadı’nda oynadığı son 5 maçtan da puanla ayrılmayı başardı. Bu maçlarda 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, son yenilgisini 2007-2008 sezonunda 3-0’lık sonuçla aldı. Trabzonspor, Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı son 8 sınavında ise yalnızca bir kez sahadan puansız ayrıldı.

İstanbul’u yıkacaklar!


Beşiktaş karşılaşması için yarın İstanbul’a gelecek olan Trabzonspor kafilesini, havaalanında büyük bir kalabalık karşılayacak. 5. haftada Fenerbahçe ile oynanan maç öncesi binlerce Trabzonspor taraftarının karşıladığı Karadeniz ekibini yine coşkulu bir kalabalık havaalanında bekleyecek. Stada alınmayacak olmalarına tepki gösteren Bordo-Mavililer, Trabzonspor kafilesine kalacağı otele kadar konvoy yapacak.

Güneş-Aybaba: 4-2

Şenol Güneş ile Beşiktaş’ın hocası Samet Aybaba bugüne kadar teknik direktörlük kariyerlerinde 13 kez karşılaştı. Güneş 4, Aybaba 2 kez kazandı. 7 maç ise berabere sonuçlandı.

Soner hırs küpü!


Yeni transferlerden Soner Aydoğdu, Beşiktaş’a göz dikti. İnönü Stadı’ndan zaferle ayrılacaklarını söyleyen genç futbolcu, “3 puanı alan taraf biz olacağız” dedi.