İngiltere Milli Takımı ve Chelsea oyuncusu John Terry'nin ırkçılık suçlamaları nedeniyle kaptanlığının alınasına tepki veren Fabio Capello ile İngiltere Futbol Federasyonu'nun arasındaki gerginlik Capello'nun istifasıyla sonuçlandı.

Federasyon yönetiminin kararına karşı olduğunu İtalyan kanalı Rai'de konuk olduğu bir programda açıkça deklare eden İngiltere'nin İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, bugün federasyon başkanı David Bernstein ile bir araya geldi.

Wembley Stadyumu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından İngiltere Futbol Federasyonu Capello'nun istifasının onayladığını duyurdu. Federasyon yetkilisi açıklamasında; "Fabio Capello'nun istifasını kabul etmemiz en doğru karar oldu. Capello'ya İngiltere Milli Takımı'na yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkür ederiz.

Capello İtalyan televizyonuna yaptığı açıklamada, kendisine Terry'nin kaptanlığının alınması kararını onaylayıp onaylamadığıyla ilglili sorulan soruya, "Kesinlikle hayır. Başkan Bernstein ile konuştum ve ona resmi bir karar olmadan birisini cezalandırmaması gerektiğini söyledim. Adil karar Terry'nin kaptan olarak kalmasıdır" şeklinde yanıt vermişti.

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için Tottenham'ın tecrübeli teknik direktörü Harry Redknapp'ın adı geçiyor.