Projenin gecikmesi ve tamamıyla bitmemesi nedeniyle bütün hakları TOKİ'de bulunan Akyazı Projesi için Trabzonspor yönetimininde girişimleri sürüyor.

Yeni yapılan stadın isim hakkını TOKİ'den alarak satışını yapmak isteyen Trabzonspor yönetimi, bu isteğine bir türlü olumlu yanıt alamadı. Trabzonsporlu taraftarların çoğunluğu ise, isim hakkını proje tam anlamıyla tamamlandıktan sonra hakkı olan fiyatına satılmasından yana fikir birliğine varınca bu plan yönetim tarafından da çok fazla dile getirilemedi.

STADIN İSMİNİ BAŞBAKAN MI BELİRLEYECEK?

600 dönüm olarak doldurulması gereken Akyazı'nın 300 dönüm fazla doldurulması Başbakan Erdoğan'ın büyük tepkisine neden olmuştu. Trabzon kulislerinde konuşulmaya başlayan bir iddia ise, gündeme bomba gibi düşecek. Fazladan doldurulan 300 dönümün Trabzonspor'a hibe edilmesi için girişimlerde bulunan Trabzonspor yönetimi, buna karşılık Trabzonspor'un isim hakkını Başbakana ücretsiz olarak vereceği iddiası, kulislerde konuşulmaya başlandı. 300 dönümün Trabzonspor'a ücretsiz verilmesi halinde, satış bedeli en az 600 trilyon olarak belirlenen arazinin büyük kısmının satılması bekleniyor.