61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor Kulübü ve Rizespor arasında yaşanan gerginliğin sonlandırılması için düğmeye basıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu yönetiminde aylardır süren görüşmelerden olumlu sonuç alındığı öğrenildi.

TRABZON VE RİZE’DEN OLUMLU DÖNÜŞ ALINDI

Trabzon ve Rize arasında yaşanan sürtüşmenin giderilmesi noktasında İstanbul, Ankara, Trabzon ve Rize arasında bir takım görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde hem Rize hem de Trabzon tarafından olumlu geri dönüşlerin alındığı ifade edildi. 

SORUN ÇIKARANLAR TESPİT EDİLECEK

Maç öncesi Rizespor ve Trabzonspor taraftar gruplarıyla toplantılar düzenlenirken maç öncesinde dostluk organizasyonunun gerçekleşeceği ve yaşanan küfürleşmeden iki tarafın da rahatsız olduğu bu bağlamda bugün oynanacak olan maçın dostluk havasında geçeceği ve bir sorun yaşanması durumunda ise sorunu çıkaran kişilerin tespit edileceği gelen bilgiler arasında. 

Kritik mücadele öncesi Trabzon ve Rize camiasından sağ duyu mesajları verildi. 

SÜRMEN: KARDEŞLİĞİN ÖNÜNE HİÇBİR ŞEY GEÇEMEZ

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen “Sportif karşılaşmaların sonucuna göre kardeşlik belli olmaz. Coğrafi, tarihi ve sosyal kardeşliğimizin önüne hiçbir şey geçemez” dedi.

KIRAN: İKİ ŞEHRE YAKIŞIR ŞEKİLDE…

Rize’nin önemli iş adamlarından Tahir Kıran ise, “Rize ve Trabzon kardeştir, bunu unutmayalım ve buna göre davranalım. Yarınki maçta her iki şehire yakışır davranalım" diye konuştu.

PEKER: KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEYİN

İş insanı Sedat Peker de mücadele öncesi açıklama yaparak, “Son birkaç yıldır futbol takımlarımızın üzerinden Karadeniz’in iki değerli şehirinin arasında gerginlik çıkarmak için bazı kesimlerin gayreti olduğunun farkındayız. 25 sene önce her iki şehrin gençleri olarak bu saçma kısır döngüyü kırmayı başarmıştık. Bugün de aynısını başarmak yine bizlerin elinde. Rize’de bulunan tüm kardeşlerimden ricam tribünlerde aleyhte bir tek kötü sözün söylenmemesidir. İnsanın öz kardeşi evine geldiğinde onunla nasıl ilgileniyorsa Trabzon’dan gelen hemşehrilerimizle de aynı şekilde ilgilenmemiz gerekir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki Karadenizlilerin arasında gözle görülmeyen bağlar vardır” dedi. 

ÇILGINLAR: HUSUMET OLMAYACAK

Trabzonspor taraftar gruplarından Çılgınlar Grubu ise, “TFF Trabzonspor temsilcimiz Mustafa Hacıkerimoğlu ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Karadeniz’in iki güzide kulübü olan şanlı ve kupaların sahibi Trabzonspor’umuz ile Rizespor arasında herhangi bir gütme husumet olmayacağı konusunda görüşülmüştü. Türkiye’nin en büyük kulübünün taraftarı olarak aramızda kıyas yapmayacak ve büyük başarılar için takımımıza her zaman destek çıkacağız” açıklaması yapıldı.